Δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν τα δάκρυα μας για το θάνατο του Ρήγα και δύο νέα περιστατικά δολοφονιών ζώων ήρθαν στην επιφάνεια.


Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου ένας υπάνθρωπος στον Γαλατά των Χανίων πυροβόλησε τα σκυλιά της γειτόνισσας του επειδή κυνήγησαν μια κότα. Το φονικό συνέβη μπροστά στα μάτια της ιδιοκτήτριας τους. Το ένα ζώο σύρθηκε και ξεψύχησε στα πόδια της, ενώ το δεύτερο έφυγε μακριά βαριά τραυματισμένο και εικάζεται πως κάποιος "καλοθελητής' φρόντισε να εξαφανίσει το πτώμα προκειμένου να μην ενοχοποιηθεί ο δράστης. Στο μεταξύ ο εισαγγελέας ζήτησε εκταφή του ενός ζώου προκειμένου να ακολουθήσει βαλλιστική έρευνα. Ο δράστης κρατείται.


Μια απίστευτη καταγγελία λάβαμε πριν λίγες ώρες από φιλόζωο της Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων των Κουφαλίων. Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της καταγγελίας.


"Χθες το απόγευμα στις 17:16 το απόγευμα,δέχθηκα μία κλήση στο κινητό μου τηλέφωνο,από έναν "κύριο" που με ρώτησε κατ'αρχήν αν έχω σχέση με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο.Μετά μου είπε ότι ένα αδέσποτο τους κατέστρεψε τα μπεκ στον απερίφραχτο κήπο τους,και ότι έχει δώσει μια περιουσία.Μένει στις εργατικές κατοικίες των Κουφαλίων.Του είπα να περιφράξει τον κήπο,αλλά αυτός είπε ότι δεν γίνεται,γιατί και καλά,είναι εξ αδιαιρέτου,και δεν μπορούν να τα βρουν.Του είπα ότι δεν μπορούμε να μαζεύουμε κάθε αδέσποτο που "ενοχλεί",αλλά μπορούμε να τον βοηθήσουμε στην απομάκρυνση του σκυλιού.Τότε,μου είπε ότι είναι κυνηγός,και έχει καραμπίνα,και αν το ξανακάνει θα το σκοτώσει.Του είπα ότι δεν μπορεί έτσι απλά να σκοτώσει ένα ζώο,και να το απομακρύνουμε σε κάποιο παραδιπλανό χωριό.Είπε ότι "θα δει τι θα κάνει",και το έκλεισε. Σήμερα το μεσημέρι με ειδοποίησε ένας γείτονάς του,ότι τον είδε να πυροβολεί το σκυλί 2 φορές εξ επαφής.Ο θάνατος ήταν ακαριαίος.Κινηθήκαμε άμεσα.Η Αστυνομία ανταποκρίθηκε με θέρμη.Ψάχνουμε να τον βρούμε που είναι. Μάλλον κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο. Μόλις έχουμε νεότερα και από την Αστυνομία,θα δημοσιεύσουμε και το όνομά του.(και για το αρχείο,Έλληνας είναι)"


 

Η ατιμωρησία είναι η αιτία του κακού!


Αυτό το επισημάναμε και σε προηγούμενες αναρτήσεις! Όταν η ανώτερη ποινή που έχει επιβάλλει ελληνικό δικαστήριο για δολοφονία ζώου είναι μόλις 9 μήνες και 1500 ευρώ πρόστιμο, και στην πλειοψηφία τους οι ποινές που επιβάλλονται είναι εξαγοράσιμες και με αναστολή - όσες επιβάλλονται, μια και συνήθως δεν επιβάλλεται καμία ποινή- είναι φυσικό οι δολοφόνοι να μην έχουν κανέναν ενδοιασμό. Οι φιλόζωοι έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν "μεγάλη νίκη" ακόμη και μια ποινή με αναστολή ή μια προσωρινή κράτηση ενός δράστη, αφού συνήθως οι δράστες δεν συλλαμβάνονται - θεωρητικά η αστυνομία δεν μπορεί να τους βρει- ή δεν τιμωρούνται. 


Η αφαίρεση ζωής είναι έγκλημα, είτε πρόκειται για δίποδη, τετράποδη η φτερωτή ύπαρξη. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι!