Σκάγια που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι των αγριογούρουνων βρέθηκαν στο σώμα της άτυχης φώκιας που βρέθηκε πυροβολημένη στη βραχονησίδα Καράβολα νοτιοδυτικά της Ρόδου! Πρόκειται για μια φώκια Monachus monachus μήκους 2,5 μέτρων και βάρους 300 κιλών. Οι αρχές ειδοποιήθηκαν χθες για την ύπαρξη της νεκρής φώκιας και αμέσως μετέβησαν στο σημείο ο διοικητής ασφαλείας του Λιμεναρχείου Ρόδου κος Βασίλης Μηλαθιανάκης και εθελοντές του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Ελεύθερων Καταδύσεων Ρόδου, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το συμβάν.


Σήμερα η κυρία Μαριάννα Ψαραδέλη συνεργάτιδα της Mom επισκέφθηκε τη Ρόδο, ώστε να εξετάσει τα δείγματα που ελήφθησαν από το άτυχο ζώο και να δώσει κατάθεση στις αρχές. Επρόκειτο για ένα ενήλικο αρσενικό ζώο σε πολύ καλή διατροφική κατάσταση που έφερε τραύματα στο κεφάλι από κυνηγετική καραμπίνα και συγκεκριμένα είχε δεχθεί 2 εννιάβολες σφαίρες.


Είναι η έκτη φώκια φέτος που βρίσκεται νεκρή εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα. Η ηθέλημενη θανάτωση του υπ’ αριθμόν ένα απειλούμενου με εξαφάνιση θαλάσσιου θηλαστικού της Ευρώπης απαγορεύεται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.