Κέντρο υγείας το Γενικό νοσοκομείο Ρόδου

Τραγικές είναι οι στιγμές στο νοσοκομείο της Ρόδου καθώς το πρόβλημα της υποστελέχωσης αναγκάζει την διοίκηση του νοσοκομείου να προβεί σε συγχώνευση ή μάλλον συρρίκνωση ή καλύτερα υποβάθμιση του νοσοκομείου της Ρόδου σε κέντρο υγείας.

Συγκεκριμένα θα εξυπηρετούνται πλέον μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά ενώ θα συσταθεί και επιτροπή η οποία θα ελέγχει την κρισιμότητα των περιστατικών τα οποία θα παίρνουν προτεραιότητα. Την ίδια ώρα όλες τα τμήματα και οι κλινικές του νοσοκομείου θα περιορίσουν την διαθεσιμότητα τους στις 12 κλίνες, δηλαδή θα μπει ταβάνι και στις περιθάλψεις ασθενών…


Ακολουθεί απόσπασμα της επιστολής της διοίκησης προς το προσωπικό: Σήμερα και προκειμένου να διαφυλάξω την ασφάλεια των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας, υπέγραψα σχετική απόφαση σύμφωνα με την οποία, απαγορεύονται μέχρι την έλευση του απαιτούμενου προσωπικού τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Με ευθύνη των συντονιστών Διευθυντών θα λειτουργούν (12) κλίνες  το πολύ σε κάθε πτέρυγα. Για την πιστή τήρηση των ανωτέρω ορίστηκε Επιτροπή Ελέγχου, αποτελούμενη από τους Ιωάννη Στουραϊτη, με αναπληρωτή του τον Κώστα Κομνιανίδη, Γεώργιο Τριάντο με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Μακρή και Βασίλειο Ζιώγα με αναπληρώτριά του την Άννα Επιφάνη.  


Μετά την επιστροφή μου και την ενημέρωσή μου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας ότι σύμφωνα με πάγια νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποζημιώσεις αυτές δεν δύνανται να μεταφερθούν εντός του νέου έτους, εκτός από αυτές που αφορούν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και κατόπιν σχετικής προτροπής του Συλλόγου Εργαζομένων, απέστειλα το υπ΄αριθμ. 32277/12-12-2011 έγγραφό μου, με το οποίο παρακαλούσα για τις ενέργειες του Υπουργείου για την επίλυση του προβλήματος, το οποίο ανέκυψε.  Επ΄αυτού του εγγράφου δεν έχω λάβει απάντηση. Με ενέργειες δικές μου και της Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου αλλά και της Β΄ Υ.Π.Ε., υπέγραψα σήμερα απόφαση με την οποία εγκρίνω την αναμόρφωση του προϋπολογισμού με το ποσό των 22.000,00 Ευρώ, το οποίο έχει ήδη έρθει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για πληρωμή υπερωριών, αλλά και το ποσό των 70.000,00 Ευρώ για το οποίο μας έχει έρθει σχετικό έγγραφο και αναμένεται να φθάσει στη Δ.Ο.Υ. Ρόδου εντός των επόμενων ημερών. Με τα ποσά αυτά καλύπτονται οι οφειλόμενες υπερωρίες του Ιουλίου, του Αυγούστου και οι μισές του μηνός Σεπτεμβρίου. Η καταβολή των υπερωριών όμως περνά και από την έγκριση του επιτρόπου.  Αν δεν βρεθεί λύση με την καταβολή των οφειλομένων  οφειλόμενα, είτε μέσω του Υπουργείου, είτε μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς η προσπάθειά μας γι ΄αυτό συνεχίζεται, τότε ο μοναδικός τρόπος διεκδίκησης των ως άνω χρημάτων είναι η δικαστική οδός και συγκεκριμένα με αγωγή στρεφόμενη στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του Νοσοκομείου Ρόδου.Η κοινή μας πορεία είναι δυστυχώς δύσκολη και μοναχική, είναι όμως αυτονόητο ότι για όλα όσα δεν έχω καταφέρει, παρά τις όποιες προσπάθειες, αναλαμβάνω πλήρως και αποκλειστικά την ευθύνη που μου αναλογεί, ως Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

           Με τιμή, Μιχαήλ Ε. Κόκκινος Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου 

 


5 μήνες απλήρωτοι οι νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό στα Δωδεκάνησα

Εκτός των προαναφερθέντων το κλίμα επιφορτίζει το γεγονός ότι το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό παραμένει απλήρωτο όσον αφορά τις υπερωρίες και τις διανυκτερεύσεις για πέμπτο συνεχόμενο μήνα χωρίς να υπάρχει ελπίδα ότι τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων θα πληρωθούν την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα και στη Σύρο οι συνάδελφοι τους έχουν εξοφληθεί. Στον καιάδα του υπουργείου υγείας ρίχνονται μόνο οι υπάλληλοι του νοσοκομείου της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου και του Βορειοανατολικού Αιγαίου, την ώρα που οι τοπικοί μας άρχοντες και βουλευτές παριστάνουν σ αυτό το πρόβλημα τους κωφάλαλους.


Ακολουθεί απόσπασμα της επιστολής του Συλλόγου εργαζομένων: 


Κατά τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Ρόδου αποφασίσθηκαν τα κάτωθι:

1. Επισημαίνουμε ότι σαν εργαζόμενοι του Γ.Ν.Ρόδου, ως Ροδίτες και ως κάτοικοι αυτής της ακριτικής περιοχής, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης, συγχώνευσης και γενικότερα υποβάθμισης του Νοσοκομείου και της μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας.

2. Την αποστολή μηνυτήριας αναφοράς προς τον Διοικητή του Γ. Ν. Ρόδου και όλη την πολιτική ηγεσία της 2ης ΥΠΕ κα Παπανικολάου Χριστίνας, κου Ζώτου Σωτήριου και κου Πλάτση Χαράλαμπου και του Υπουργού Υγείας κου Λοβέρδου Ανδρέα, για την μη καταβολή των υπερωριών και εξαιρέσιμων αργιών για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο (4 μήνες).

3. Εξώδικη προειδοποίηση προς το Διοικητή του νοσοκομείου ότι το νοσηλευτικό  και παραϊατρικό προσωπικό δεν θα προσέλθει σε βάρδια μετά τις 10:00μμ, καθώς και τις εξαιρέσιμες ημέρες και αργίες (για απόγευμα και νύχτα), μετά από την γνωμοδότηση του νομικού μας συμβούλου.

4. Επίσχεση εργασίας με καθημερινή 2ωρη στάση εργασίας κατά την πρωινή βάρδια, χωρίς προσωπικό ασφαλείας (μετά από την γνωμοδότηση του νομικού μας συμβούλου).

5. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών που προέρχονται από τα έσοδα του νοσοκομείου.


πηγή: NewsKosmos.Com/