Όλοι θυμόμαστε το περιστατικό της συντριβής του αεροσκάφους της εταιρείας "Ήλιος" στο Γραμματικό στις 14 Αυγούστου του 2005. Εκεί 121 άτομα έχασαν τη ζωή τους, και όμως το Κακουργιοδικείο αθώωσε τους υπευθύνους για το δυστύχημα προκαλώντας δικαιολογημένη οργή στους συγγενείς των θυμάτων. 


Οι κατηγορούμενοι  Ανδρέας Δράκος, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας,  η εταιρεία «ΗΛΙΟΣ» ως νομικό πρόσωπο, ο διευθύνοντας σύμβουλός της, Δημήτρης Πανταζής, ο διευθυντής Πτητικών Προτύπων, Γιώργος Κικκίδης και ο Βούλγαρος αρχιπιλότος της εταιρείας, Γιάνκο Στοϊμένοφ κρίθηκαν αθώοι παρόλο που κατηγορούνταν για 1.190 αδικήματα! Η δικαιολογία της αθώωσης τους ήταν πως δεν υπάρχουν μαρτυρίες που να τους συνδέουν με το περιστατικό!


Και έτσι μια ακόμη υπόθεση μπήκε στο συρτάρι και είναι αναπόφευκτο να μην μας θυμίζει παρόμοιες υποθέσεις όπου η δικαιοσύνη αποδείχθηκε τυφλή και καθόλου δίκαιη. Όπως η υπόθεση της Ρικομέξ όπου αθωώθηκαν οι πάντες παρόλο που χάθηκαν 39 άτομα και η υπόθεση του ναυαγίου του Σαμίνα όπου οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν παρόλο που έστειλαν σε έναν υγρό τάφο 80 άτομα.


Μπορούμε στα αλήθεια να εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη;


Τα συμπεράσματα δικά σας!