Όπως μας είναι γνωστό και από τα περιστατικά που συνέβησαν πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου, τα αδέσποτα που ζουν στους  χώρους έξω από τα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα δεν γλιτώνουν από το μένος των δολοφόνων. Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη στο ΤΕΙ Λαμίας, όπου πολλά από τα σκυλιά που περιπλανιόντουσαν εκεί πέθαναν από δηλητήρια. Πλέον οι φιλόζωοι της περιοχής ανησυχούν για την τύχη των ζώων που επέζησαν...


Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας: "Το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας διαμαρτύρεται έντονα για τη δηλητηρίαση αδέσποτου σκύλου μέσα στον περίβολο χώρο του ΤΕΙ Λαμίας. Το συγκεκριμένο ζώο φροντίζονταν τόσο από τους φοιτητές που το είχαν υιοθετήσει, όσο και από εργαζόμενους στο χώρο.
Φαίνεται όμως ότι κάποιοι ανέλαβαν για μια ακόμη φορά το ρόλο του δολοφόνου ρίχνοντας δηλητήριο και καταδικάζοντας το ζώο να πεθάνει με φριχτούς πόνους.
Είμαστε διατεθειμένοι να βρούμε τον ένοχο και να τον οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη. Γι αυτό καλούμε τόσο τούς φοιτητές όσο και τους εργαζόμενους αλλά και τη διοίκηση του ΤΕΙ να συνεργαστεί μαζί μας ώστε να τον ανακαλύψουμε."