Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Κρήτη δεν έχουν τελειωμό. Αυτή τη φορά το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Κορακοβούνι στο Ηράκλειο.


Χθες, ημέρα Κυριακή, κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε φιλόζωη για ένα χτυπημένο σκύλο. Μη γνωρίζοντας τι έχει συμβεί και υποθέτοντας πως επρόκειτο για τραυματισμό από αυτοκίνητο, φιλόζωοι έφθασαν στο σημείο που τους είχε υποδείξει ο κάτοικος.


Αυτό που αντίκρισαν όμως ξεπερνούσε την φαντασία τους..Είδαν λοιπόν ένα μεγαλόσωμο λυκόσκυλο ξαπλωμένο να γλύφει το μπροστινό του ποδαράκι που κάποιος ανώμαλος αποφάσισε ότι έπρεπε να δέσει σε ένα δέντρο και στη συνέχεια να πυροβολήσει με καραμπίνα.


Σκοπός του φυσικά ήταν να το σκοτώσει..Όχι όμως τόσο απλά..Γιατί αφού το πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στο πόδι, το άφησε να περιμένει καρτερικά το θάνατό του γλύφοντας τις πληγές που του προκάλεσε..


Το σκυλάκι αμέσως μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο με κίνδυνο να χάσει το μπροστινό δεξί ποδαράκι του. Του έγιναν ράμματα, παρότι ο γιατρός πρότεινε ακρωτηριασμό, και σε 4 ημέρες θα γνωρίζουμε αν το πόδι αιματώνεται κανονικά. Αν όχι δυστυχώς θα πρέπει να ακρωτηριαστεί.


Βλέπετε κάποιοι "άνθρωποι" έχουν ακρωτηριασμένη ψυχή και αποφασίζουν πολύ εύκολα να αφαιρέσουν μια ζωή. Η κοινωνία μας όμως ξεχνάει ότι αυτός ο "άνθρωπος" μπορεί με την ίδια ευκολία να σκοτώσει και ένα παιδί. Μην αδιαφορείτε λοιπόν, κινητοποιηθείτε!


Να σημειώσουμε ότι η αντιπρόεδρος της φιλοζωικής Ηρακλείου προσέφερε χωρίς δεύτερη σκέψη την πολύτιμη βοήθειά της στους φιλόζωους που έσπευσαν να σώσουν το ζώο.. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα ΆΝΘΡΩΠΟΙ..


dogw0rld.blogspot.com