Πολλές φορές αδυνατείς να το πιστέψεις εάν δεν το δεις να συμβαίνει. Είναι τόσο σκληρός ο κόσμος εκεί έξω; Και όμως είναι, ακόμη και αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.


Πριν ένα χρόνο ακριβώς η ΔΕΗ διαφήμιζε το πολυσυζητημένο κοινωνικό της τιμολόγιο. Πολλοί άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως και χαμηλόμισθοι και άνεργοι επωφελήθηκαν από αυτό. Μέχρι που ήρθε το χαράτσι! Αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία εάν πληρώνεις βάσει του κοινωνικού τιμολογίου ή όχι, απλώς πρέπει να πληρώσεις το χαράτσι τους ακόμη και αν δεν έχεις τη δυνατότητα.


Δεν ξέρω σε πόσους από εσάς κόπηκε το ρεύμα, αλλά σήμερα το πρωί η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο πατρικό μου στη Ρόδο. Η οικογένεια μου δεν είχε να πληρώσει και έτσι αυτή τη στιγμή το σπίτι θα φωτίζεται από το φως των κεριών και το μαγείρεμα θα γίνεται στο γκαζάκι που κανονικά προορίζεται για την παρασκευή του ελληνικού καφέ! Σημαντική λεπτομέρεια: Η οικογένεια μου πλήρωνε το ρεύμα με το κοινωνικό τιμολόγιο, έχει αποδείξει λοιπόν ήδη από τον προηγούμενο χρόνο πως έχει περιορισμένους οικονομικούς πόρους. Φυσικά όμως το παραπάνω γεγονός ήταν αμελητέας σημασίας για τους κυρίους της ΔΕΗ, τους φοροεισπράκτορες του αγαπημένου μας κράτους.


Τραγική ειρωνεία: την ώρα που στην Ελλάδα σχηματίζονται επιτροπές πολιτών ενάντια στο χαράτσι, κάποιος από τους πολυαγαπημένους γείτονες-συγγενείς μας, παρόλο που γνώριζε την αιτία της επίσκεψης του εκπροσώπου της ΔΕΗ του άνοιξε διάπλατα την πόρτα με τα ρολόγια. Άραγε θα έκανε το ίδιο εάν επρόκειτο για το δικό του ρεύμα ή για το ρεύμα κάποιου από τα παιδιά του;


Ηθικό δίδαγμα: Όπου ακούς για πολλά κεράσια κράτα όσο το δυνατόν μικρότερο καλάθι!