Γράφει η Cherry Lee


Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα ζει ένα δράμα. Για την ακρίβεια την κορύφωση ενός δράματος γιατί η κατηφόρα της ξεκίνησε από τότε που συστάθηκε ως κράτος κι αν μπορείς πες μου το αντίθετο.


Βλέπω, ακούω, διαβάζω ένα σωρό πράγματα καθημερινά με αυτή την μαύρη κωμωδία της θέσης του πρωθυπουργού ανήμπορη να αντιδράσω με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάσει τόπο.


Πολιτικό ταγκό στα ΜΜΕ, «έμμεσες» προεκλογικές εκστρατείες, ζωντανές συνδέσεις επί των ζωντανών συνδέσεων, χαζογκομενίστικες συμπεριφορές από «πολιτικούς αρχηγούς» και «κορυφαία στελέχη».


Διαβάζω σε status συναδέλφου στο facebook: “Νοσταλγώ τις μέρες που είχαμε την πολυτέλεια να λέμε... "και ο μήνας έχει εννιά".
Κάνω μια μίνι αναδρομή στη μέχρι τώρα ζωή μου και σκέφτομαι ότι ποτέ δεν έχω νιώσει-ζήσει μέχρι τώρα αυτό το «και ο μήνας έχει εννιά» και ειλικρινά δεν έχω ιδέα για το τι σημαίνει.
Μπορώ όμως πω ότι σήμερα έχω μια σειρά από ραντεβού για να κόψω την ιδιωτική ασφάλεια ζωής, να επαναπροσδιορίσω το δάνειο του αυτοκινήτου για να μειωθεί η δόση, να κόψω το κινητό και διάφορα άλλα τέτοια παρόμοια, γιατί ο μήνας έχει 10 και δε με βλέπω να τη βγάζω καθαρή από εδώ και εμπρός.
Η απογοήτευση που νιώθω είναι τεράστια και το χειρότερο είναι ότι απλώνεται σε όλα τα πεδία της ζωής μου. Εκείνο που με τρομάζει όμως είναι πως αυτή τη φορά δε μου βγαίνει σε δημιουργικότητα. Απλά κάθομαι και βλέπω τα όνειρα μου να γκρεμίζονται σαν ένας εγκαταλελειμμένος πέτρινος μανιάτικος πύργος. Τι είπα τώρα ε;
Μου έρχεται στο μυαλό η ευκαιρία (;) που έχω για να φύγω. Ναι την έχω αλλά δεν τολμώ. Ίσως από φόβο ίσως από πείσμα, ίσως επειδή πάντα ήμουν φευγάτη αλλά με σταθερή βάση. Και η βάση μου είναι εδώ όσο κι αν με απογοητεύει.
Δεν είμαι μόνο εγώ το ξέρω. Αλλά φοβάμαι ότι είμαστε λίγοι και «ανήμποροι».
«Κύριοι», εσείς που διαχειρίζεστε τα κοινά, τα χρήματα, τον πλούτο και την ευημερία μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά που αποκτήσατε και σας καθιστούν ως ανθρώπους με κύρος τα κερδίσατε με τον «τρόπο» σας. Για να τα διατηρήσετε όμως χρειάζεστε υγιείς και ευτυχισμένους «εργάτες» . Αν τους αρρωστήσετε και τους κάνετε δυστυχισμένους θα χάσετε τα πάντα και θα το βιώσετε κι εσείς. Τα ίδια τετραγωνικά ξέρετε πιάνουμε κάτω από την επιφάνεια της γης.


Ξυπνήστε.