Δεν περίμενα ποτέ Γερμανοί να δουν πραγματικά τι συμβαίνει στην Ελλάδα και να αναγνωρίσουν πόσο άδικα είναι όλα αυτά τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση. Μας έχουν συνηθίσει αλλιώς, τους έχουμε δει να λοιδορούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, αυτή τη φορά όμως τι και αν οι συντάκτες του Focus επιμένουν να στρέφονται εναντίον μας, οι συντάκτες της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt αναφέρουν πως αν ήταν Έλληνες θα έκαναν μήνυση στους δανειστές!


Οι Γερμανοί αναφέρουν μεταξύ άλλων: "Η Ελλάδα είναι μια εξαντλημένη χώρα, που υποφέρει από ένα διπλό βάρος: το χάος του χρέους που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της και την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης, που κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου και το βράδυ θα κατέβαινα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσω μπροστά στο Κοινοβούλιο" Μάλιστα χαρακτηρίζουν εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις για το μέλλον της χώρας ως "ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πως θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και στους ανθρώπους που εργάζονται, σπέρνουν την απογοήτευση και την απελπισία και σπρώχνουν τη χώρα από την οικονομική δυσχέρεια στην ύφεση"


Σήμερα ακόμη και οι ξένοι αναγνωρίζουν το τι συμβαίνει πραγματικά στην Ελλάδα, τη στιγμή που οι πολιτικοί προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Το σωστό είναι να μη μηνύσουμε μονάχα τους δανειστές μας, αλλά και όλους αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς...