Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, όσα σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη για περισσότερες από 4 ημέρες δε θα συμμετέχουν στις μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου! Το υπουργείο ισχυρίζεται πως αυτό θα συμβεί για να μη χαθούν επιπλέον διδακτικές ώρες, αφού για τη συμμετοχή στην παρέλαση απαιτούνται πρόβες.


Αλήθεια όμως, αν δε συμμετέχουν όλα αυτά τα σχολεία στην παρέλαση, τότε από ποιους θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις; Ο κόσμος, γονείς και μαθητές, αντιδρά όταν βλέπει επίσημους στις παρελάσεις... Θυμηθείτε το περιστατικό στη Βέροια όπου οι μαθητές γύρισαν το πρόσωπό τους στους επισήμους, αντί να γυρίσουν να τους κοιτάξουν...Και δεν είναι μόνο αυτό, η οργή του λαού ξεχειλίζει! Για αυτό και όσο λιγότερες παρελάσεις τόσο πιο ήσυχο το κεφάλι τους έχουν η Κυβέρνηση, οι Βουλευτές και οι Υπουργοί...


Οι παρελάσεις όμως δεν γίνονται για να κάνουν την προεκλογική τους βόλτα κάποιοι...Καλά θα κάνουν όσοι ενοχλούνται από τις αντιδράσεις του κόσμου να μείνουν στα σπίτια τους... Και είναι η πρώτη φορά που σε μαθητική παρέλαση δε θα συμμετέχουν  τα σχολεία στο σύνολό τους!