Ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη για φέτος οι αποδοκιμασίες των επισήμων, υποδεικνύοντας το τι θα ακολουθήσει στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου. Οι πολίτες φώναξαν συνθήματα όπως "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία. Η Χούντα δεν τελείωσε το 73" και "Έξω οι κλέφτες από την πόλη" στο χώρο έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.


Και δεν είναι μόνο οι διαμαρτυρίες που καθιστούν τους επισήμους ανεπιθύμητους. Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Λευκαδας ζήτησε στη θέση των επισήμων να τοποθετηθεί η ελληνική σημαία.


Στην ανακοίνωση διαβάζουμε:


«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας ύστερα από τη γενική συνέλευση που έγινε στις 17/10/2011 αποφάσισε να εκφράσει την άποψή του για τον τρόπο εορτασμού των Εθνικών Εορτών. Εκτιμώντας την Κοινωνική Πολιτική και Οικονομική κατάσταση της χώρας και την επίδρασή της στο χώρο της παιδείας επιθυμούμε κατά την παρέλαση των μαθητών, στο χώρο των επισήμων να βρίσκετε η Ελληνική σημαία και μόνο αυτή.


Η θέση μας δεν προσβάλει τους θεσμούς, αλλά πιστεύουμε ότι ταυτίζεται με το κοινό αίσθημα και με την υποχρέωση μας έναντι των παιδιών μας για τη δημιουργία ιδανικών και όχι άλλων δανεικών».


Αναμένουμε για το τι θα συμβεί τελικά στις 28 Οκτωβρίου.