Γράφει ο Τάκης-Linux Revolution


Με αφορμή ένα φορητό εχθές μας ήρθε η ιδέα να γράψουμε ένα άρθρο για το Linux. Τι είναι; Τι μπορεί να κάνει; Αφορμή στάθηκε ένα πρόβλημα που είχε ένας φίλος μας εδώ με τους οδηγούς συσκευών της κάρτας δικτύου που εξαφανίστηκαν ξαφνικά!


Αλλά ευτυχώς ο φίλος είχε και linux μέσα! Και έτσι έκανε την σημαντική δουλειά που ήθελε.


Τι είναι το Linux με απλά λόγια; Έχουμε βρεθεί σε συζητήσεις και δεν το έχουν καν ακούσει! Είναι λοιπόν ένα Δ Ω Ρ Ε Α Ν λειτουργικό σύστημα. Και τα Windows με την σειρά τους είναι ένα λειτουργικό σύστημα. Αλλά το πληρώνεις!


Τι έχει όμως το Linux εκτός από το δωρεάν που σημαίνει πάρα πολλά; Το κυριότερο ότι χρειάζεσαι μόλις ένα CD/Dvd να το περάσετε! Ξεχνάτε ατελείωτες στοίβες από Cd! Και βέβαια τα ατελείωτα κλικ αποδοχής χρήσεων των προγραμμάτων που μόνο νεύρα και πονοκέφαλο σου φέρνουν. Αυτά λοιπόν στο linux τα ξεχνάτε. Όλα τα προγράμματα τα εγκαθιστάτε με ένα κλικ! Διαβάζετε αν σας κάνει και το βάζετε!


Πειρατεία δεν υπάρχει επίσης στο Linux αφού όλα τα προγράμματα είναι δωρεάν εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Και το κυριότερο έχετε επιλογές! Πολλές επιλογές προγραμμάτων ανά κατηγορία!


Μεγάλο κεφάλαιο επίσης είναι οι ιοί! Στα windows πρέπει να έχετε antivirus, antispam και ένα σωρό άλλα που δεν τα ξέρουμε κι όλας! Αυτά τα ξεχνάτε επίσης! Το linux δεν τα χρειάζεται αυτά! Είστε ασφαλής!


Το linux επίσης φημίζεται για την ευκολία του! Είναι μύθος στα όρια της παραπληροφόρησης λοιπόν ότι για να το χρησιμοποιήσεις πρέπει να είσαι προχωρημένος χρήστης!


Τα εφέ και η ομορφιά που προσφέρει είναι θαύμα. Προσρμόζετε τα πάντα όπως σας αρέσει! Εικονίδια, χρώματα, τα πάντα με ένα κλικ πάντα!


Πολλαπλές επιφάνειας εργασίας! Μπορείτε να έχετε όσες επιφάνειες θέλετε! 4; 6; 14; Κανένα πρόβλημα! Δουλεύετε σε κάθε επιφάνεια και ένα πρόγραμμα αν θέλετε!


Αυτά ήταν ένα δείγμα από το τι είναι και τι σας προσφέρει το linux. Ενημερωθείτε! Εμείς ήμαστε άλλωστε πάντα εδώ!