Αν και ακόμη βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία το Google+ είναι το αντίπαλο δέος του Facebook. Εύχρηστο και πρακτικό, οικείο στους χρήστες τόσο του Facebook όσο και του Twitter το Google+ έχει όλα τα προσόντα για να πετύχει.


Θύμίζει περισσότερο το Twitter ο τρόπος που "κάνεις add" τους φίλους σου, δεν πρόκειται ουσιαστικά για add αλλά για follow. Προσθέτεις τους ανθρώπους που θέλεις στους κύκλους σου για να  βλέπεις τις δημοσιεύσεις τους και το ίδιο μπορούν να κάνουν και αυτοί για να βλέπουν τις δικές σου. Το chat δεν είναι ενοχλητικό. Πρέπει να γνωρίζει κάποιος το email σου για να πάρει την άδεια να σου μιλάει στο chat, ακόμη και αν είναι στους κύκλους σου. Υπερέχει του facebook και επειδή υπάρχει η δυνατότητα κλήσης και βίντεο κλήσης στο chat.  Ακόμη, ανούσια κουμπιά όπως το poke (σκουντίγμα) απουσιάζουν.


Νέοι Όροι: Ξεκινώντας ένα Hangout, μπορείς να μιλήσεις με κλήση βίντεο έως και με 10 άτομα ταυτόχρονα. Παρακολουθώντας τα Sparks επιλέγεις τις ειδήσεις και τα θέματα που σε ενδιαφέρουν και ενημερώνεσαι!


Το Google+ είναι καλοφτιαγμένο και ελκυστικό. Και ας μου επιτραπεί μια πρόβλεψη... Όπως το Facebook νίκησε το ανιαρό Myspace , έτσι και το Google+ θα νικήσει το Facebook σε λίγο καιρό (και ας μην έχει παιχνίδια!).