Τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει “σουξέ” τα τουρκικά σίριαλ. Οι θαυμαστές τους μάλιστα έχουν γίνει τόσο ενοχλητικοί που προσπαθούν να μας πείσουν πως παρακολουθούν παραγωγές αντίστοιχες με τις χολιγουντιανές... Προσπαθούν να μας πείσουν πως “δεν πειράζει” που καταναλώνουν τα υποπροϊόντα της διπλανής καθόλου φιλικής προς εμάς χώρας και επίσης θέλουν να βγάλουν με το ζόρι τις ελληνικές παραγωγές κατώτερες.


Από την άλλη είναι φθηνά προϊόντα για τα κανάλια και αποφέρουν σημαντικά έσοδα. Μα πως μπορεί ένα φθηνό προϊόν να είναι και ποιοτικό; Εντάξει έχουμε συνηθίσει πια στη μούχλα των τηλεοπτικών προγραμμάτων που δε ξαφνιάζει αν αυτή πλέον είναι τουρκική. Γιατί όμως να υιοθετούν άκριτα κάποιοι την κουλτούρα και τη γλώσσα τους ; Γιατί κάποια περιοδικά να θέλουν να μας μάθουν τουρκικά με το στανιό; Μαθαίνουν οι γείτονες ελληνικά και δεν το ξέρω ή έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία οι δικές μας σειρές στην Τουρκία; Όχι! Απλώς εμείς είμαστε πρόβατα που τρώμε αμάσητο ό,τι μας σερβίρουν. Και έτσι βγάζουν λεφτά όλοι μαζί περιοδικά και κανάλια.


Αλήθεια, πόσοι από εσάς είναι τόσο διεθνιστές που θέλησαν να μάθουν τουρκικά και κάθισαν να διαβάζουν ανόητα εγχειρίδια για να μάθουν τη γλώσσα εκείνων που ευθύνονται για τη Μικρασιατική Καταστροφή και την κατοχή στην Κύπρο;


Και σε λίγο θα ακούσω από τα σπίτια των γειτόνων τους τίτλους αρχής της τουρκικής σειράς , όσο κάθομαι και σας γράφω στο μπαλκόνι μου... Συμφορά!