Κιμάς και σουτζουκάκια από τη Γερμανία, μολυσμένα με το βακτήριο E.Coli O157 βρέθηκαν στα ράφια των καταστημάτων LIDL έπειτα από ελέγχους του Ε.Φ.Ε.Τ. Ζητήθηκε η άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων και η ανάκληση της κυκλοφορίας τους στην ελληνική αγορά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ε.Φ.Ε.Τ: " Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσε τη διακίνηση α) κατεψυγμένου προϊόντος κιμά από βοδινό κρέας, β) κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, στα οποία ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli O157.
A. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας (κάτωθι φωτογραφία), σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011" .

Σε περίπτωση που έχετε προμηθευθεί τα συγκεκριμένα τρόφιμα μην τα καταναλώσετε!