Ήρθε η ώρα για… παραμύθια. Τα πραγματικά παραμύθια, εκείνα που έχουν νόημα και ουσία να ακούγονται και να διαδίδονται.


Αλήθεια, έχετε ακούσει-διαβάσει για τη Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα;


Είναι μια γιορτή παραμυθιών που διοργανώνεται από το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών τα τελευταία 9 χρόνια. Είναι μια ιδέα που υλοποιήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με αστείρευτη ενέργεια, πάθος και


τεράστια αγάπη για την παράδοση του τόπου μας, αλλά και τη μυθοπλασία όλου του κόσμου.


Κάθε χρόνο στη Τζιά, το πρώτο νησί των Κυκλάδων δίνουν ραντεβού παραμυθάδες απ όλη την Ελλάδα και τον κόσμο και μοιράζονται τις ιστορίες τους με σκηνικό το υπέροχο φυσικό κάλλος του νησιού.


Το νου σου! Αν πας μια φορά μετά δεν ξεκολλάς!!


Οι αφηγήσεις γίνονται σε πηγές, παραλίες, αλώνια, αρχαία μονοπάτια και σε περιοχές ιδιαίτερης φυσική ομορφιάς ενώ δεν λείπουν τα παιχνίδια, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, σεμινάρια, ομιλίες και εκθέσεις καλλιτεχνών κλπ κλπ.


Το φετινό θέμα της Γιορτής Παραμυθιών στην Κέα είναι η Θάλασσα.


«Το θαλασσινό στοιχείο, τόσο καίριο για τη ζωή του Έλληνα, πιάνει απ’ το χέρι τα παραμύθια και ταξιδεύει πέρα από σύνορα.»


Από τις 2 μέχρι τις 10 Ιουλίου ιστορίες με γοργόνες και ναυτικούς, στοιχειά της θάλασσας, ψάρια και δελφίνια, ψαράδες και θαλασσινοί Θεοί, ναυάγια και θησαυροί βυθού, για κουρσάροι και μυστικές σπηλιές του βυθού, νησιά ξεχασμένα και φάροι στην άκρη του κόσμου περιμένουν να μας ταξιδέψουν, να μας κάνουν να γελάσουμε, να σκεφτούμε και ν’ αναθεωρήσουμε τις αλήθειες μας.


Τα… προεόρτια!!!


Η επίσημη έναρξή της Γιορτής Παραμυθιών είναι την Κυριακή 26 Ιουνίου, με αφηγήσεις, ομιλίες και άλλα δρώμενα ενώ και το Σάββατο 25 Ιουνίου, γύρω από τις αναμμένες φωτιές του Κλήδονα θα ακουστούν ευτράπελες ιστορίες.


Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της Γιορτής Παραμυθιών, διάφορες χρηστικές πληροφορίες (πως θα πάω; Που θα μείνω;) αλλά και τις δράσεις του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο site του πιο παραμυθένιου φορέα της Ελλάδας.


www.e-mythos.eu