Θυμόμαστε όλοι την υπόθεση των 3 αδέσποτων ζώων στη Θεσσαλονίκη για τα οποία η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΥΠΠΑΖΑΘ είχε αποφασίσει την ευθανασία τους.


Ήταν Ιούνιος του 2009, και ενωμένα όλα τα Φιλοζωικά Σωματεία και οι φιλόζωοι της Θεσσαλονίκης ξεκινήσαμε τον αγώνα μας για τη σωτηρία αυτών των τριών ζώων, γιατί κρίναμε ότι άδικα χαρακτηρίστηκαν «απρόκλητα επιθετικά», εξασφαλίζοντας συγχρόνως και την υιοθεσία τους.


Αυτά τα δύο χρόνια, τα 3 ζώα έζησαν έγκλειστα σε κλουβιά ξενοδοχείου που συνεργάζεται με το ΣΥΠΠΑΖΑΘ.


Ο δικαστικός αγώνας που ακολούθησε ήταν μακρύς και με τη σημαντική βοήθεια του δικηγόρου μας, κ. Λ. Σπυρόπουλου, καταφέραμε να τα σώσουμε. Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΥΠΠΑΖΑΘ συνεδρίασε ξανά τον προηγούμενο μήνα, επανεξέτασε την υπόθεση, και για τα δύο πρώτα έκρινε ότι μπορούν άμεσα να υιοθετηθούν, όπως και έγινε. Για το τρίτο, το πιο «δύσκολο», όπως χαρακτηρίσθηκε από όλους, αποφασίσθηκε να δοθεί για 2 τουλάχιστον μήνες σε εκπαιδευτή, και εφόσον κριθεί ότι βελτιώνεται η συμπεριφορά του, θα υιοθετηθεί και αυτό από τον άνθρωπο που έχει ήδη δηλώσει ενδιαφέρον.


Πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση δικαιώνει όλους μας, κι ευχόμαστε εις το εξής, εφόσον ο στόχος είναι κοινός, δηλαδή η ευζωία των ζώων και μόνον αυτή, η συνεργασία φιλόζωων και κράτους να κινείται πάντα στα πλαίσια σεβασμού της αξιοπρέπειας ανθρώπων και ζώων.