Σε ένα σχολείο παρέλαβαν 10 laptop μετά από διαγωνισμό από προδιαγραφές υπουργείου.

Πήγε υπάλληλος (πωλητής) της εταιρίας να τα παρουσιάσει (το απαιτούσε το υπουργείο). Είπε με ποιό κουμπί ανοίγει ο υπολογιστής, πως κλείνει (ήταν καλή ευκαιρία να ελεγθούν οι βασικές λειτουργίες του υπολογιστή: ότι δουλεύει) και για τις επιλογές λειτουργικών (dual boot) κατά την εκκίνηση (Windows 7 professional και Ubuntu-11.04). Εκείνη την στιγμή κάποιος ρώτησε τί είναι το ubuntu. Ο υπάλληλος απάντησε πως δεν χρειάζεται να ασχοληθούν, είναι δεν το χρησιμοποιεί κανείς και εγκαταστάθηκε επειδή το ζήτησε το υπουργείο. Επίσης είπε να μην φορτίζονται ταυτόχρονα τα 10 φορητά στο ειδικό ερμάριο για να μην πέσει το ρεύμα.

Μετά ανέλυσε την δημιουργία λογαριασμού απλού χρήστη και administrator στα Windows. Αφού πέρασε μία... ώρα έτσι κάποιος ρώτησε αν μπορούν να μπουν στο ubuntu για να δουν τί είναι.

Επειδή κάποιος βαρέθηκε να ακούει μία ώρα για την δημιουργία χρηστών στα Windows, ήδη εξηγούσε σε μία συνάδελφο πως να βάζει εκπαιδευτικά προγράμματα από το κέντρο λογισμικού του ubuntu και είχε ενθουσιαστεί με μερικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Ρωτούσε αν μπορεί να βάλει και στο σπίτι της. Βρήκε χρήσιμα τα πολλαπλά desktop και την γρήγορη εγκατάσταση των προγραμμάτων (χωρίς να βάζεις cracks ή να αγοράζεις και κυρίως με την ελευθερία να τα χρησιμοποιούν οι μαθητές στο σπίτι τους).

Κάποιος που δεν είχε δει καθόλου το ubuntu ρωτάει:
-Σε τί είναι χρήσιμο το ubuntu;
-Φτιάχνουν trojan για τα Windows μ' αυτό και γίνονται zombies.

Για ημέρες ήταν το αστείο με τον πληροφορικάριο αν και οι 17 συνάδελφοι τρομοκρατήθηκαν και μονολόγησαν: «Α.., άρα δεν δουλεύουμε με ubuntu.»

Η τεχνολογική-(φοβική) εξήγηση είναι ότι διάβασε πως hackers χρησιμοποιούν το Linux [σ.σ. διαφωνώ μ' αυτή την άποψη] και τους μπέρδεψε με τους crackers.
Η ψυχολογική εξήγηση είναι πως είναι Windows fan-boy.
Η οικονομική εξήγηση είναι πως βγάζει το «ψωμί» του με τα Windows.

Πηγή: http://clavisound.dyndns-server.com/

Τρυποκάρυδος: Δε ξέρω αν είναι περισσότερο για γέλια ή για κλάματα όλη αυτή η κατάσταση... Γεγονός πάντως είναι πως η μόνιμη και με το στανιό εξάρτηση του κόσμου από τα Windows τους έχει καταστήσει τεχνολογικά αγράμματους. Στα σχολεία ακόμη και σήμερα τα παιδιά δεν διδάσκονται τίποτα άλλο εκτός από τα windows, και οι γνώσεις που αποκτούν επάνω σε αυτά είναι ημιτελείς! Στα πανεπιστήμια συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα και μάλιστα σε ακόμη χειρότερο βαθμό.
Πραγματικό παράδειγμα η σχολή από την οποία αποφοίτησα, στην οποία υπήρχαν καθηγητές οι οποίοι απαιτούσαν από τους φοιτητές να παπαγαλίζουν τα βιβλία για τα προγράμματα του Office της Microsoft, και φυσικά εάν δεν ήξερες τις λέξεις του βιβλίου κατά λέξη κοβόσουν από το μάθημα... Ούτε λόγος για το πραγματικό νόημα και την αξία της πληροφορικής! Κανείς δε μας δίδαξε να χειριζόμαστε πραγματικά τα μηχανήματα, κανείς δε μας μίλησε για άλλα λειτουργικά συστήματα, γλώσσες προγραματισμού, τερματικό και εντολές, την πληθώρα των προγραμμάτων που μπορεί να φιλοξενήσει ένα μηχάνημα και την χρησιμότητα τους... Μα ακόμη και για λόγους σκοπιμότητας (που είναι προφανείς) να μην ήθελαν να μας μιλήσουν για άλλα λειτουργικά συστήματα πέρα από τα Windows (δεν έγινε λόγος ποτέ ούτε για τo MacOs), θα μπορούσαν να μας είχαν διδάξει να κάνουμε πραγματική χρήση ενός Η/Υ...
Ευτυχώς που όσοι μάθαμε, ό,τι μάθαμε το μάθαμε μόνοι μας... Όλοι οι υπόλοιποι απλά ξέρουν να μπαίνουν στο facebook και αυτό όχι με μεγάλη επιτυχία! Βλέπετε η τεχνολογική αγραμματοσύνη συμφέρει ειδικά στις μέρες μας που πρέπει ο λαός να προσκυνήσει το Δ.Ν.Τ και δεν πρέπει να έχει πρόσβαση στις ανεξάρτητες πηγές ειδήσεων για να μη τους χαλάσει η μαγιά!...
Τίποτα δεν είναι τυχαίο φίλοι μου! Τους θέλουν αγράμματους τεχνολογικά για να βλέπουν τηλεόραση και να μη μπορούν να μπαίνουν στο Ίντερνετ με ευκολία... Βλέπετε ο καλός ο Internet Explorer τους, που μονάχα αυτόν ξέρουν, θα κολλάει με την πρώτη δυσκολία!
Όσο για το χαζό Microsoft Office που μας είχαν πρήξει να παπαγαλίζουμε τα βιβλία του σαν ευαγγέλιο, δεν μας είχαν μιλήσει ποτέ για τις εναλλακτικές του... Open Office, Libre Office και δεν συμμαζεύεται... Που μάλιστα κυκλοφορούν για όλα τα λειτουργικά συστήματα!
Δεν ξέρουν ή μας δουλεύουν κανονικότατα; Μάλλον μας δουλεύουν επειδή το κόλπο είναι καλά στημένο και στα μέτρα τους για να κάνει η Microsoft καλά κέρδη!
Και ποια ήταν τα τυπάκια; Όπως σας έχω πει σπούδασα στο μεγάλο κωλοχανίο που λέγεται Α.Π.Θ, το τάχα μου δήθεν Πανεπιστήμιο, ξέρετε... Πρόκειται για άλλη μια κομμουνιστική γιάφκα γεμάτη βλακεία όπως όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια άλλωστε! Αποφοίτησα από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. Για τους κυρίους και τις κυρίες του τμήματος έχω να γράψω πολλά. Με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν ένα κλασικό τμήμα ελληνικού πανεπιστημίου με όλες τις παθογένειες του. Στα μαθήματα τα σχετικά με τους υπολογιστές με "δίδαξαν" οι παρακάτω καθηγητές :Ανδρέας Βέγλης-Αναπληρωτής Καθηγητής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαργύρης-Διδάσκων πληροφορικής Ι, Βασδέκης Χρήστος. Και οι συγκεκριμένοι βρίσκονται ακόμη εκεί και συνεχίζουν από όσο ξέρω το φοβερό και τρομερό έργο τους! Χειρότερος όλων ήταν και είναι ο Mr Κωνσταντίνος Μπαρμπαργύρης, μια και αυτός είναι που έβαζε και βάζει τους φοιτητές να παπαγαλίζουν βιβλία κατά λέξη χωρίς να κοιτάζει τις ουσιάστικες γνώσεις και το χειρισμό του λογισμικού- προφανώς δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο! Εντάξει έχουμε δει παιδιά που κάνουν delete ένα εικονίδιο αντί για απεγκατάσταση ενός προγράμματος να παίρνουν βαθμό επειδή τα αποστήθισαν καλά...


Ποιο είναι το συμπέρασμα; Εάν με έφερναν σε επαφή από το γυμνάσιο με το Ελεύθερο Λογισμικό αυτή τη στιγμή θα ήμουν προγραμματίστρια... Επίσης, καλό θα ήταν να πάρουν πόδι από τα πανεπιστήμια αυτοί οι υποτιθέμενοι ακαδημαϊκοί και να επανδρωθούν οι σχολές με ανθρώπους που ασχολούνται με το Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, αυτοί μπορούν να διδάξουν και τα Windows με το σωστό τρόπο!


Καταλάβατε ή να σας τα πω άλλη μία;;;
Adios amigos!