Γράφει η Cherry Lee

Για όλα φταίει το γκαζόν!


 

Πριν από μερικές ημέρες σε μια από τις καθιερωμένες βόλτες που κάνω με τον κόπρο μου στην πανέμορφη ακόμα γειτονιά μου μου έτυχε το εξής: Πετάχτηκε από το σπίτι της μια μεσόκοπη γυναίκα φωνάζοντας μου  γιατί ο σκύλος μου ήταν πάνω στο γκαζόν του πεζοδρομίου της και μύριζε την πρασινάδα , ε και έριξε και μια κατρούλα στην ελιά που υπάρχει εκεί. Αρχικά τρόμαξα πολύ γιατί η απότομη εμφάνιση της έμοιαζε σαν αυτούς τους τρομακτικούς κλοουν που πετάγονται με ελατήριο από τα χρωματιστά ξύλινα κουτιά.  Σε πολύ ήρεμο και χαμηλό τόνο της άπαντησα οτι το πεζοδρόμιο αφ ενός είναι δημόσιος χώρος, αφ ετέρου δε το να πατήσει ο σκύλος το γκαζόν  και να κατουρήσει την ελιά δεν αποτελεί παρανομία. Να μην τα πολυλογώ έφαγα περίπου μια ώρα εκεί γιατί η εν λόγω κυρία προφανώς ήθελε να βγάλει από μέσα της και επάνω μου όλη της την πίκρα και την απογοήτευση των ανεύθυνων ιδιοκτητών σκύλων που χέζουν το γκαζόν της και δεν τα μαζεύουν. Για κακή μου τύχη βρέθηκα μπροστά της.  Όπώς είπε και η δικηγόρος κόρη της που έτρεξε να φωνάξει μιας που φαντασιώθηκε ότι γινόταν δικαστήριο «είστε το εξιλαστήριο θύμα».

Θα μπορούσα να το είχα προσπεράσει ως γεγονός χωρίς καν να έχω απαντήσει,  όμως δεν  το έκανα γιατί γύρισε και μου είπε ότι «αν δεις τον σκύλο σου με καμια φόλα, θα τα πουμε».

Πήγα λοιπόν στο τμήμα να κάνω καταγγελία. Αν δεν το έκανα θα ήμουν ασυνείνηδητη και η απραξία μου θα ήταν εξίσου εγκληματική με την σκέψη που ξεστόμισε η κυρία και που έπειτα αρνήθηκε ότι το είπε γιατί ... δεν είχα μάρτυρα, όπως είπε η κόρη της η δικηγόρος.  Αλλά να ούτε εκείνη είχε μάρτυρα ότι ο σκύλος μου της κατούρησε το δένδρο και της «κατέστρεψε το γκαζόν».

Πριν πάω να κάνω την καταγγελία της ζήτησα να παραδεχθεί ότι είπε τα περί φόλας και εγώ με τη σειρά μου θα παραδεχθώ την αξιόποινη πράξη του σκύλου μου. Μάνα και κόρη αρνήθηκαν.

Η δικηγόρος κόρη έπειτα δικαιολόγησε την φράση της μητέρας της ότι εννοούσε φυτοφάρμακα που ρίχνουν στο γκαζόν που είναι επικύνδυνα. Σε μια περιοχή όπου 50 μετρα πιο πιάνω υπάρχει παιδική χαρά και μωρά παιδιά  που παίζουν ακόμα σε αυτή την ευλογημένη γειτονιά, οι φόλες που μετουσιώθηκαν ξαφνικά σε φυτοφάρμακα χωρίς να υπάρχει περίφραξη ή έστω σήμανση για την ύπαρξή τους, είναι χειρότερη  εγκληματική πράξη την οποία χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία στο αστυνομικό τμήμα  όπου έκανα την καταγγελία.

Το αστείο είναι ότι όταν είπα στην κόρη δικηγόρο για τα «επικύνδυνα φυτοφάρμακα»  που εννοούσε η μητέρα της λέγοντας την λέξη φόλα για το οποίο θυμίζω  ότι αρχικά  «δεν είχα μάρτυρα» ότι το είπε, η μητέρα απάντησε αυθόρμητα ότι «ο κηπουρός τα βάζει».

Δεν είμαι δικηγόρος . Σέβομαι τον κάθε άνθρωπο και την περιουσία του με τον ίδιο τρόπο που επιθυμώ να με σέβονται και εμένα. Ήθελα το περιστατικό να καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων η απειλή για φόλα έτσι ώστε αν συμβεί  περιστατικό δηλητηρίασης ή κακοποίησης σε οποιοδήποτε ζώο δεσποζόμενο ή αδέσποτο  στη γειτονιά να έχει στοχοποιηθεί η συγκεκριμένη κυρία γιατί μπορεί μεν να μην μπορώ να αποδείξω ότι το είπε γιατί «δεν έχω μάρτυρα» μεν αλλά το ότι το είπε εμένα μου αρκεί να κατάλαβω ότι πρόκειται για άνθρωπο που ευχαρίστως θα έβλαπτε. Άλλωστε ήδη το κάνει, δηλητηριαζοντας το φυσικό περιβαλλον με φυτοφάρμακα .