Ποιος προσπαθεί να ελέγξει το μυαλό της; Απάτη ή Βοήθεια;


 

Κάποτε ήταν γεμάτη ζωή, πλέον όμως έχει χάσει κάθε της ελπίδα. Δεν έχει πια σε κάτι να ελπίζει και έτσι περνά βδομάδες ολόκληρες κλεισμένη στο σπίτι. Λέει μια λέξη μόνο στους γύρω : "Ζαλίζομαι"! Τα φάρμακα φυσικά και δεν ήταν ικανά να τη βοηθήσουν, ούτε η ψυχοθεραπεία. Ώρες, ώρες ξέρει καλά πως πρόκειται για παιχνίδι στημένο, κανείς από αυτούς δε θέλει να τη βοηθήσει. Οι γιατροί είναι τα τσιράκια των φαρμακοβιομηχανιών και οι ψυχολόγοι προσπαθούν να την κάνουν να προσαρμοστεί και να έχει μια τυπική συμπεριφορά που να αρμόζει στην κοινωνία. Να είμαστε "πολιτικά ορθοί". "Και φυσικά αν διανοηθείς να αμφισβητήσεις τα του συστήματος όλο και κάποια ταμπέλα ψυχικής διαταραχής θα σου φορτώσουν", σκεφτόταν τελευταία η Τζένη...

Η Τζένη από παιδί ήταν μελαγχολική, θύμα ενδοοικογενοιακής βίας και πολλών άλλων δεινών. Σήμερα είναι 25 χρονών, μια άνεργη, πανέξυπνη γυναίκα γεμάτη θλίψη. Χρόνια τώρα παίρνει φάρμακα για την κατάθλιψη. Τελευταία όμως έχει διαπιστώσει το εξής: Όσο και αν αυξάνεται η δόση των φαρμάκων αυτά δε μπορούν να την κάνουν να αισθανθεί καλύτερα, από τη στιγμή που οι εξωτερικές συνθήκες χειροτερεύουν! Άρα τι δεν πάει καλά σε αυτήν την ιστορία; Ποιος από όλους αυτούς δε θέλει να τη βοηθήσει; Γιατί τόσα χρόνια δεν έχει δει εντυπωσιακή βελτίωση με τα φάρματα, απλώς από το καθημερινό κλάμα πήγε στη μόνιμη μελαχγολία , δηλαδή σε πιο ήπια συμπτώματα και δε γκρινιάζει πια τόσο συχνά πως θέλει να πεθάνει... Η βαθιά θλίψη παραμένει εκεί και την τσακίζει!

Τελευταία τόλμησε να κάνει αυτή τη σκέψη την ανορθόδοξη, δηλαδη πως τα φάρμακα της χορηγούνται απλώς και μόνο για να κερδοσκοπήσουν κάποιοι. Επίσης έβαλε με το νου της πως οι ψυχοθεραπευτές της θέλουν να τη κάνουν να διαμορφώσει το χαρακτήρα της με τρόπο τέτοιο που να τη κάνει βολική για αυτήν την κοινωνία τη σάπια. Πίστεψε για λίγο πως η αιτία του προβλήματος της είναι πως μπορεί και αντιστέκεται στη σαπίλα με την αγνότητα της και την εφυΐα της, και αυτό είναι το πρόβλημα.

Η Τζένη δεν έχει φίλους, δεν έχει δουλειά γιατί κανείς δεν την προσλαμβάνει παρόλο που προσπαθεί πολύ για αυτό. Η Τζένη δε γουστάρει να την κοροιδεύουν. Η Τζένη δε γουστάρει τη φτήνια και την ηλιθιότητα. Η Τζένη έχει λάβει ανώτατη μόρφωση. Η Τζένη είναι ικανότατη και πολύ δημιούργικη παρόλο που είναι με κλειστά τα πατζούρια μέσα στο σπίτι της... Η Τζένη τα έχει βάψει μαύρα και για το Δ.Ν.Τ. Η Τζένη κάθεται σπίτι της συνέχεια με τα μαύρα της ρούχα και σκέφτεται πίσω από τα κλειστά της παράθυρα!