Γράφει η Ελένη Χαλικιά
Σας παρουσιάζω τη νέα και πλήρως ανανεωμένη διανομή του OpenSuse έκδοσης 11.4 με το νέο γραφικό περιβάλλον KDE 4.6, με το νέο λογισμικό LibreOffice 3.3.1 και την δοκιμαστική έκδοση 4 του γνωστού Firefox. Πολλές από τις αλλαγές που θα δείτε έχουν να κάνουν με το νέο γραφικό περιβάλλον KDE 4.6 στο οποίο εστιάζει η νέα διανομή OpenSuse 11.4.

 


Το openSUSE 11.4 διατίθεται όπως πάντα για κατέβασμα στην ιστοσελίδα http://software.opensuse.org/114/en , όπου μπορείτε να την κατεβάσετε για 32 ή 64 bit ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που έχει ο υπολογιστής σας. Στην ιστοσελίδα αυτή υπάρχουν διάφορα πακέτα όπου μπορείτε να κατεβάσετε ανάλογα με το τι προτιμάτε.


Υπάρχει το πακέτο 4,7 GB το οποίο περιέχει τα γραφικά περιβάλλοντα KDE,Gnome, Xfce και το LXDE, εσείς από αυτά θα επιλέξετε το καταλληλότερο για εσάς.


Στο πακέτο Live Gnome θα βρείτε τη διανομή OpenSuse 11.4 με γραφικό περιβάλλον Gnome όπου μπορείτε να την δείτε στον υπολογιστή σας Live χωρίς να την εγκαταστήσετε αν και έχετε τη δυνατότητα εγκατάστασης της.Στο πακέτο Live KDE θα βρείτε τη διανομή OpenSuse 11.4 με γραφικό περιβάλλον KDE 4.6 όπου μπορείτε να την δείτε στον υπολογιστή σας Live χωρίς να την εγκαταστήσετε αν και έχετε τη δυνατότητα εγκατάστασης της.
Τρυποκάρυδος: Μη μου πείτε πως ακόμη χρησιμοποιείτε Windows!


Δείτε: On The Road: Όχι! Δε χρειαζόμαστε τα Windows!