Διαβάσα μόλις στο "Έθνος online" πως η Έλληνικη κοινότητα της Αυστραλία μας καλεί να μεταναστεύσουμε εκεί για να λύσουμε τα προβλήματα μας. Μας λένε πως θα έχουμε την υποστήριξη τους στη νέα πατρίδα στην άκρη της γης σε κάθε μας βήμα, ωστέ να ξεκινήσουμε εκεί μια νέα καλύτερη ζωή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα "ήδη, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας έθεσε το θέμα μετανάστευσης Ελλήνων πολιτών στην Αυστραλία στο γραφείου του ομοσπονδιακού υπουργού Μετανάστευσης, κ. Κρις Μπόουεν, ο οποίος, όπως τους είπε, θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες μαζί τους, για να συζητήσουν για τις λεπτομέρειες".

Είναι γεγονός πως η Ελληνική Κοινότητα της Αυστραλίας είναι πολύ ενεργή και  είναι αξιοσημειώτο  πως κατέφερε να διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα στα σχολεία της Αυστραλίας! Δυστυχώς όμως υπάρχουν ελάχιστοι δάσκαλοι για να διδάξουν τη γλώσσα μας στη μακρινή χώρα. Είναι επίσης γεγονός πως οι Έλληνες της Αυστραλίας είναι πολύ πιο Έλληνες από εμάς εδώ που έχουμε τη τάση να ντρεπόμαστε για τη γλώσσα και τις παραδόσεις μας, ενώ εκείνοι αν και έχουν ενσωματωθεί στην αυστραλιανή κοινωνία διατηρούν την ελληνικότητα τους! Όλα αυτά τα γνωρίζω καλά από πρώτο χέρι μια και οι παππούδες μου ήταν μεταναστες εκεί και η μητερά μου γεννήθηκε στη μακρυνή χώρα. Όχι όμως δε θα μεταναστεύσω και καλά θα κάνουμε όλοι μας να μείνουμε εδώ! Ποιος θα παλέψει για αυτό τον τόπο εάν εμείς τον εγκαταλείψουμε; Ποιος θα τον αναγεννήσει από τις στάχτες του αν εμείς απλά φύγουμε χωρίς να κοιτάξουμε πίσω; Ναι η Αυστραλία είναι όντως μια χώρα που στα αλήθεια δίνει ευκαιρίες, υπάρχει κοινωνικό κράτος, δίνονται ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους, αξιοποιούνται οι δυνατότητες και τα προσόντα του κάθε πολίτη και με τη βοήθεια της Ελληνικής κοινότητας που μας χρειάζεται θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα και να ζήσουμε μια πραγματικά καλή ζωή, να έχουμε στα αλήθεια ποιότητα στη ζωή μας. Είναι γεγονός. Τι θα γίνει όμως ο τόπος αυτός; Θα ερημώσει; Θα τον αφήσουμε τις στάχτες να καούν ακόμη περισσότερο και το χώμα να γίνει ακόμη περισσότερο μαύρο; Εμείς πρέπει να αναγεννήσουμε αυτόν εδώ τον τόπο! Εγώ προσωπικά που έχω συγγενείς εκεί θα μπορούσα να εγκαταλείψω την Ελλάδα ευκολότερα από οποινδηποτε άλλο. Ίσως σε στιγμές απελπισίας να το έχω σκεφτεί. Όχι όμως δε θα φύγω, θα μείνω εδώ! Εσείς έχετε σκοπό να φύγετε; Τα πάντα από εμάς εξαρτώνται!