Γράφει η Ελένη Χαλικιά

Πληροφορίες Συστήματος

Για να δείτε όλες τις πληροφορίες του συστήματος σας (δηλάδη του υπολογιστή σας) θα πάτε στο Desktop Folder-->My Computer και σας εμφανίζει όλες τις πληροφορίες των Common Folders, Network Status, CPU Information, Memory Information, Disk Information, Os Information και Display Info. 


 


 


 


 


 


 


 


 


Desktop Folder (My Computer)


Εμφάνιση Προγραμμάτων

 

Για να βρείτε στον υπολογιστή σας ένα πρόγραμμα το οποίο έχετε εγκαταστήσει θα δείτε παρακάτω τους δύο τρόπους που υπάρχουν.

 

1ος Τρόπος

Πηγαίνετε στην επιφάνεια εργασίας και κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Run Command και στο κενό που θα εμφανιστεί γράψτε την ονομασία του προγράμματος που θέλετε να βρείτε και πατήστε το Ok ή το πλήκτρο Enter.

 


2ος Τρόπος


Πηγαίνετε στο ... εκεί που βλέπετε στην εικόνα 1 παρακάτω-->Search: και στο κενό γράψτε την ονομασία του προγράμματος που θέλετε να βρείτε και πατήστε το Ok ή το πλήκτρο Enter.


Εικόνα 1


Δημιουργία Φακέλου

Για να δημιουργήσετε φάκελο θα πάτε στην σαύρα-->Computer-->Home-->Δεξί κλικ-->Create New-->Folder...


Διαγραφή Φακέλου


Για να διαγράψετε έναν φάκελο θα κάνετε δεξί κλικ πάνω στον φάκελο που θέλετε να διαγράψετε και θα πάτε Move to Trash ή θα πατήσετε το πλήκτρο Delete.


Games


Για να παίξετε τα παιχνίδια που έχει το λειτουργικό OpenSuse θα πάτε στην σαύρα--> Applications-->Games και θα επιλέξετε το παιχνίδι που θέλετε να παίξετε.


 


Graphics


Για να χρησιμοποιήσετε τα γραφικά που έχει το λειτουργικό OpenSuse θα πάτε στην σαύρα--> Applications-->Graphics και θα επιλέξετε το γραφικό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Τα γραφικά που υπάρχουν είναι τα εξής: Image Editor, Drawing και Exposure Blending.


 


Multimedia


Για να χρησιμοποιήσετε τα Multimedia που έχει το λειτουργικό OpenSuse θα πάτε στην σαύρα--> Applications-->Multimedia και θα επιλέξετε κάποιο από τα Multimedia που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.Τα Multimedia που υπάρχουν είναι τα εξής: Audio Player, Disk Burning, CD Player, Media Player και Sound Mixer.


 


Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση Προγραμμάτων


Για να εγκαταστήσετε ή να απεγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα που θέλετε θα πάτε στην σαύρα-->Applications-->System-->Configuration-->Install/Remove Software.


 


Office


Για να χρησιμοποιήσετε τα Office που είναι τα εργαλεία γραφείου θα πάτε στην σαύρα-->Applications-->Office και θα επιλέξετε κάποιο από τα εργαλεία γραφείου για να δουλέψετε.


 


Κλείσιμο υπολογιστή,αλλαγή χρήστη κ.λ.π


Για να κλείσετε ή για να κάτε αλλαγή χρήστη και γενικότερα κάποιες τέτιοιου είδους ενέργεις θα πάτε στην σαύρα-->Leave-->θα επιλέξετε κάποια από τις επιλογές που υπάρχουν οι οποίες είναι τα Logout,Lock,Switch User,Restart κλπ.


 


Διαβάστε ακόμη:Πως θα εγκαταστήσετε το OpenSuse (διανομή Linux) στον υπολογιστή σας!


Γιατί να χρησιμοποιείτε Windows; Δοκιμάστε το OpenSuse!