Πριν γίνεις μέλος σε προειδοποιούν πως για να μη διαγραφεί ο λογαριασμό σου πρέπει να δώσεις το αλήθινο σου ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο. Έπειτα συμπληρώνουν "Αυτό το site το διαχειρίζονται άνθρωποι και όχι μηχανές"...  Παρόλο που ήθελα να γραφτώ ως Τρυποκάρυδος Γενναίος για να σας δώσω την εικόνα του site, έδωσα τα πραγματικά μου στοιχεία. Άλλωστε, όσο και αν είναι γνωστή στους περισσοτέρους η ύπαρξη του Πτηνού, αμφιβάλλω αν τη γνωρίζουν οι βαθύτατα θρησκευόμενοι...

Υποχρεωτικά δίνεις όλα σου τα στοιχεία! Ακόμη και τη διεύθυνση και το κινητό και σταθερό σου τηλέφωνο... Χμ... Αυτό κύριοι θα δίωξει τους χρήστες, αλλά προφανώς δεν θέλετε να προσελκύσετε μαζικό κοινό παρά μόνο βαθιά θρησκευόμενο, άρα προφανώς δε σας ενδιαφέρει και πάρα πολύ! Γράφτηκα χθες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και η εγγραφή μου εγγρίθηκε από τον διαχειριστή σήμερα στις 11 το πρώι.

Όσο εντυπωσιακό και αν μοιάζει με την πρώτη ματιά, και όσο και αν παραπέμπει στο Facebook, το Churchbook όπως είδα από μέσα αριθμεί μόλις μερικές δεκάδες μέλη! Βέβαια απέξω αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις... 19 groups μέτρησα να έχει, και τα περισσότερα είναι θεολογικού περιεχομένου. Υπήρχε όμως και group αφιερωμένο στον ΠΑΟΚ που είχε 2 μέλη (τρομερή επιτυχία...).

Πάμε τώρα στα θρησκευτικά και δογματικά... Μόνο Ορθόδοξοι Χριστιανοί επιτρέπονται στο Churchbook.eu, o προσυλιτισμός απαγορεύεται και  άλλες θρησκείες εκτός από τον Χριστιανισμό επίσης δε γίνονται δεκτές.


Σίγουρα δε μοιάζει ιδιαίτερα ελκυστικό και εγώ έγινα μέλος για να δω "τι φρούτο είναι αυτό"... Οι προσευχές πάντως δεν λείπουν από εκεί μέσα και αν σας αρέσουν θα βρείτε άφθονες. Και ναι λοιπόν, απέκτησαν και οι θρησκευόμενοι το δικό τους "Facebook". Αλλά μάλλον είναι λίγοι αν κρίνω από τον αριθμό των μελών...