Το περιστατικό συνέβη στην Άμφισσα.

Ο Βερίκοκος ήταν ένα chow-chow που είχε όση αγάπη χρειάζεται ένα σκυλί και ίσως και περισσότερη... Η οικογένεια του τον είχαν όχι απλά σαν σκύλο αλλά σαν παιδί 2μιση χρονών και ήταν ένα ευτυχισμένο και γλυκό σκυλάκι...
Ένα Σαββατοκύριακο η μαμά του Κ. και ο μπαμπάς του Ν. έπρεπε να πάνε στην Αθήνα για να τακτοποιήσουν κάποιες δουλείες έτσι είπαν στον Θ. (ένας νεαρός κοντά στα 25χρόνια, με κάποιο διανοητικό πρόβλημα που νοίκιαζε με τον πατέρα του και τον αδελφό του το σπίτι ακριβώς κάτω από τον Βερίκοκο, και ο οποίος έπαιζε και του έδινε λιχουδιές συνέχεια, έδειχνε πως τον λάτρευε τον έπαιρνε και τον έβγαζε και καμιά βόλτα στην πλατεία του χωριού...) αν μπορεί να του βάλει να φάει.
Όλα ήταν καλά μέχρι που την Παρασκευή 11/03/2011 το βράδυ στις 8:00μ.μ ο γιός της οικογένειας γύρισε σπίτι και δεν βρήκε πουθενά τον Βερίκοκο. Πήρε το αμάξι και γύριζε 2 ώρες το χωριό μήπως τον βρει αλλά πουθενά ο μικρός. Ρώτησε τον Θ. αν ήξερε κάτι και του τα μάσαγε, μία έλεγε ότι άφησαν την πόρτα ανοιχτή, μία ότι δεν ξέρει τίποτα, δεν έβγαλε καμία άκρη και συνέχιζε να ψάχνει μόνος του στο χωριό χωρίς αποτέλεσμα. Η κυρία Κ. που είχε τρελαθεί από την ανησυχία της για τον μικρό Βερίκοκο αφού και την επόμενη μέρα, Σάββατο 12/02/2011, το πρωί δεν είχε εμφανιστεί πήρε τηλέφωνο τον Θ. και του είπε να βρει το σκυλί οπωσδήποτε.
Μετά από λίγη ώρα ο Θ. πηγαίνει στον γιο και λέει ότι το βρήκε σε ένα βουνό πεθαμένο. Καθώς γινόταν όλα αυτά οι ενδιαφερόμενοι είχαν ξεκινήσει ήδη για να πάνε στο χωριό να δουν τι έγινε. 'Οταν έφτασαν εκεί μόλις έφτασε και ο νεκρός Βερίκοκος. Το περίεργο ήταν ότι ο Βερίκοκος ήταν ζεστός, δηλαδή πρόσφατα πεθαμένος.
Ο Θ. προσπαθούσε να εξηγήσει πως βρήκε το σκυλί εκεί στο βουνό, ένα σημείο αρκετά μακριά από το χωριό που κανένας άλλος δεν σκέφτηκε να ψάξει. Έτσι κάθε ένας που τον ρωτούσε έδινε και μία άλλη απάντηση.
Η μαμά και ο μπαμπάς του Βερίκοκου έχουν ξεκινήσει από μόλις μαθαίνουν για το αγαπημένο τους σκυλάκι. Εξοργισμένη η μαμά με το που φτάνει ψάχνει να βρει τον Θ. ο οποίος για ακόμα μία φορά μπέρδευε αυτά που έλεγε στην προσπάθεια του να καλυφθεί...
Όταν άρχισαν να αναφέρουν ότι θα φωνάξουν την αστυνομία τότε άρχισε να τα λέει όλα μόνος του... Η ιστορία που μας είπε έχει ως εξής.
Πήρε τον Βερίκοκο να τον πάει βόλτα και τον πήγε εκεί πάνω στο βουνό... αλλά στο μυαλό του δεν είχε να τον πάει μία απλή βόλτα...αλλά να τον ΒΙΑΣΕΙ... Τον έδεσε λοιπόν με το λουρί του και του χτυπούσε το κεφάλι με μία πέτρα για να κάτσει επειδή δεν ήθελε, συγχρόνως τραβούσε το λουρί με αποτέλεσμα να πνίγεται το σκυλί, όπου και ξαφνικά άρχισε να βγάζει αφρούς και αίματα από στόμα και μύτη... μετά το παράτησε εκεί και έφυγε, ενώ το αυτό ήταν ακόμα ζωντανό.
Άλλες 3 φορές που ρωτήθηκε είπε άλλα πράγματα ότι έκανε...
Ο Βερικοκάκος αύριο Δευτέρα 14/03/20011 θα πάει για νεκροψία και τοξικολογικές εξετάσεις και θα ξέρουμε ακριβώς τι έκανε πάνω στο σκυλί... μέχρι τότε αναμένουμε...
Η κοπέλα που θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να τιμωρηθεί ο δράστης μόνη της δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα του δικαστηρίου και όλα τα σχετικά, επίσης χρειάζεται τη βοήθεια μας ώστε να ακουστεί φωνή της καθώς και του αδικοχαμένου με τόσο απάνθρωπο και τραγικό τρόπο Βερίκοκου...

Βερικοκάκο ξέρεις ότι Σ' αγάπησαν και θα σ' αγαπούν για πάντα... δεν το άξιζες αυτό που πέρασες... αναπαύσου εν ειρήνη!!