Πόσες φορές έχετε μείνει από βενζίνη; Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμείς έχουμε μείνει πολλές! Πόσες φορές έχετε αναγκαστεί να σπρώξετε ένα αυτοκίνητο; Εμείς πολλές! Πόσες φορές κάνετε "βόλτα" - ποδαρόδρομο μέχρι το επόμενο βενζινάδικο για να γεμίσετε ένα μπετόνι με βενζίνη; Πολλές, πολλές!... Πόσες φορές δε μπορείτε να πάτε κάπου με το αυτοκίνητο επειδή δεν έχετε βενζίνη; Τις περισσότερες! Και ξέρετε ποιο είναι το αστείο; Οτι τα ζω αυτά ως ΣΥΝ-οδηγός και όχι ως οδηγός! Αν είχα δικό μου αυτοκίνητο τι θα περνούσα; Το φιλοσόφησα λοιπόν και είδα πως μία είναι η λύση: ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!

Ναι! Για να βάζουμε τη μπαταρία να φορτίζει και να λέμε στους βενζινοπώλες και σε όσους αισχροκερδούν από το πετρέλαιο "Kiss My Ass"! Τι; Αυξήθηκε η τιμή του βαρελιού; "Kiss My Ass Darling!" ... Δεν σας προξενεί απίστευτη ηδονή αυτή η σκέψη; Να μην εξαρτάστε πια από τα λαμόγια; Εγώ το αποφάσισα: Όταν πάρω αυτοκίνητο δικό μου θα είναι ηλεκτρικό!.

Ακολουθεί αναλυτικό αφιέρωμα στα ηλεκτρικά αυτονίνητα που υπάρχουν στην αγορά και θα έρθουν προσεχώς στην Ελλάδα!

Μόνο ένα είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ενώ υπάρχει μεγάλη γκαμά ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ΘΑ φτασουν σε εμάς... Σχεδιάστηκε από Αμερικανούς και συναρμολογήθηκε στην Ινδία, είναι το Reva Phaedra που κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους της Ελλάδας και της Κύπρου ! Πόσο καταναλώνει; Περίπου 70 λεπτά του ευρώ για 100 χιλιόμετρα!

Το Phaedra χρησιμοποιεί τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την AEV στην Καλιφόρνια. Διαθέτει προηγμένα στοιχεία συσσωρευτών και συναρμολογείται από την Reva Electric Car Company στην Bangalore Ινδίας, την πιο προηγμένη τεχνολογικά βιομηχανική ζώνη του κόσμου μετά το Silicon Valley. Αυτό το κομψό, αλλά ταυτόχρονα στιβαρό, δίχρωμο Sedan άνετα μεταφέρει δύο ενήλικες μπροστά, και δύο παιδιά με ύψος μέχρι 1.65m πίσω.
Έχει αυτονομία μέχρι και 80km για οδήγημα στην πόλη με μία μόνο φόρτιση.
Το Phaedra διατίθεται σε πέραν των 2000 συναρπαστικών χρωμάτων μαζί με ταιριαστά δερμάτινα καθίσματα και ειδικά σχεδιασμένα χαλάκια.

Το Phaedra επίσης διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα κλιματισμού με δυνατότητα πρόψυξης εξ' αποστάσεως (ενεργοποιείται με τηλεχειριστήριο). Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα κλιματισμού, το Phaedra υπόσχεται την ίδια επιτάχυνση και ταχύτητα ακόμα και όταν ο κλιματισμός βρίσκεται σε λειτουργία. Ένας ξεχωριστός (ανεξάρτητος), ηλεκτρονικά ελεγχόμενος κινητήρας για τον συμπιεστή του κλιματισμού διασφαλίζει ένα ανετότερο και απαλότερο οδήγημα.

Το Phaedra έχει μηδενικές εκπομπές καυσαερίων, και είναι το πιο αποδοτικό σε ενέργεια τετράκυκλο στο δρόμο σύμφωνα με το Energy Saving Trust.
Το Phaedra έχει κατανάλωση ισοδύναμη με 1000 km ανά γαλόνι
(1 γαλόνι=4.546 λίτρα) και την χαμηλότερη κατηγορία ασφάλισης. Εάν ο λογαριασμός σας βενζίνης είναι 80 λίρες το μήνα (80Χ12=960 το χρόνο) με το ηλεκτρικό θα καλύπτεται τις ίδιες αποστάσεις με 8 λίρες το μήνα η 96 το χρόνο περίπου. Κατά μέσο όρο πέραν του 85% της κατανάλωσης γίνεται στη πόλη.
Το Phaedra δεν έχει μηχανή, ραδιατέρ, συμπλέκτη (clutch), γρανάζια ταχυτήτων, εξάτμιση, φίλτρα λαδιού, σπάρκ η οποιοδήποτε από τα εξαρτήματα που φθείρονται και που κοστίζει αρκετά να συντηρούνται στα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα (αυτή η εξοικονόμηση πραγματικά αυξάνεται).
Το Phaedra μπορεί να φορτιστεί με τον ίδιο τρόπο που φορτίζεται το κινητό σας τηλέφωνο στο σπίτι, στη δουλειά και οπουδήποτε αλλού υπάρχει πρίζα. Απλά βάζετε στην πρίζα το ένα άκρο του μήκους 5m καλωδίου με το οποίο είναι προμηθευμένο το αυτοκίνητο στο σημείο που αντιστοιχεί η οπή του ντεπόζιτου ενός βενζινοκίνητου αυτοκινήτου και το άλλο σε μία συνηθισμένη 240v/13amp πρίζα. Ο χρόνος φόρτισης είναι μόνο 2.5 ώρες για το 80% της αυτονομίας και 6 ώρες για το 100%.

Το Phaedra είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές όχημα διακίνησης στην πόλη.
Έχει περάσει όλους τους ελέγχους /δοκιμασίες ασφάλειας και έχει το WVTA(TUV Γερμανίας). Ειδικά σχεδιασμένο για ασφάλεια στην πόλη διαθέτει ατσαλένιο σκελετό για το κουβούκλιο και πλαϊνές δοκούς τα οποία παρέχουν αδιαμφισβήτητη προστασία στους επιβάτες σε περίπτωση σύγκρουσης. Το Phaedra χρησιμοποιεί ABS υλικό ανεπηρέαστο από βουλώματα (απλά επανέρχονται στο αρχικό τους σχήμα ). Καθώς θα προσέξετε όταν οδηγείτε ένα Phaedra νιώθετε τη σταθερότητα στην οδική συμπεριφορά λόγω του χαμηλού κέντρου βάρους του αυτοκινήτου.

Το Phaedra έχει συμπληρώσει 1,000,000 χιλιόμετρα εκτεταμένων δοκιμασιών στο δρόμο για να διασφαλιστεί η απόλυτη του ασφάλεια και αξιοπιστία προτού το πρώτο αυτοκίνητο φτάσει στον πελάτη.

http://www.electricitymobility.com/gelectric_cars.html

 

Προσωπικά το πρώτο που μου τράβηξε την πρόσοχη είναι το Citroen C-Zero που σύντομα θα έρθει στην ελληνική αγορά.  Πότε όμως;

Μηδενική κατανάλωση καυσίμων, μηδενικές εκπομπές CO2 και μηδενικός θόρυβος: με το C Zero, η Citroën διευρύνει την γκάμα των συμπαγών μοντέλων της με μια 100% ηλεκτρική λύση. Το νέο αυτοκίνητο πόλης σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερα βεβαρημένες συνθήκες των σύγχρονων αστικών κέντρων με τις συμπαγείς του διαστάσεις, την δυνατότητα ταχείας φόρτισης και την επαρκή αυτονομία για ημερήσιες διαδρομές. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον απόλυτα απομονωμένο από τον θόρυβο κάνοντας τους κατόχους του να ξεχάσουν το θόρυβο της πόλης! Το C Zero είναι μια πραγματική έκφανση τεχνολογίας και δημιουργικότητας που πληροί σήμερα τις προκλήσεις του αύριο.

Έχοντας ήδη περάσει από την γραμμή παραγωγής της περισσότερα από 5,500 ηλεκτρικά οχήματα, η Citroën έχει σημαντική εμπειρία σε μια κατηγορία αυτοκινήτων η οποία θα αναπτυχθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Με στόχο να λανσαριστεί στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2010, το C Zero είναι το δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας μετά από το ηλεκτρικό Berlingo First και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Mitsubishi Motors Corporation. Το C Zero αποτελεί άλλη μια απόδειξη του σεβασμού της μάρκας στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς η Citroën αποτελεί έναν από τους πιο καθαρούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.

100% ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ
Το Citroën C Zero κινείται με την βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 47 kW ή 64 ίππων από τις 3.000 έως τις 6.000 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή των 180 Nm, είναι διαθέσιμη από 0 έως 2.000 σ.α.λ. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός μειωτήρα μιας σχέσης. Ο κινητήρας τροφοδοτείται μέσω ενός συσσωρευτή ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς 330 Volt που αποτελείται από 88 στοιχεία των 50 Ah. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατηρεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα δεν επηρεάζεται η ζωή της μπαταρίας από τη διαδικασία των μερικών φορτίσεων.

Η φόρτιση του C Zero αποδεικνύεται ιδιαίτερα απλή υπόθεση καθώς προϋποθέτει μόνο την τοποθέτηση της πρίζας σε μια υποδοχή 220 volt, και διαρκεί έξι ώρες ενώ η κατά 80% φόρτιση απαιτεί μόνο 30 λεπτά χρησιμοποιώντας μονοφασική τροφοδοσία των 125Α με 400V τάση, για απαιτήσεις ισχύος μέχρι 50kWh. Η χρήση του αυτοκινήτου είναι εξίσου απλή. Μόλις ο οδηγός γυρίσει το κλειδί ένας ήχος επιβεβαιώνει ότι το αυτοκίνητο έχει τεθεί σε λειτουργία. Το Citroën C Zero οδηγείται όπως ένα κλασσικό όχημα με αυτόματο κιβώτιο. Τη θέση του παραδοσιακού δείκτη στάθμης καυσίμου έχει πάρει μία ένδειξη για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

ΑΠΟΔΟΣΗ
Στις μέρες μας οι οδηγικές συνήθειες χαρακτηρίζονται από μικρές καθημερινές διαδρομές που καλύπτουν κατά μέσο όρο λιγότερο από 40km, με το 70% του συνόλου των διαδρομών να αφορούν μετακινήσεις με ταχύτητες κάτω των 30km.

Το Citroën C Zero καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ενός εταιρικού στόλου καθώς έχει πάρα πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης. Με τέσσερις πραγματικές θέσεις οι οποίες προκύπτουν από το μεταξόνιο των 2,55 μέτρων και το χώρο φόρτωσης των 166 λίτρων, το μοντέλο αυτό είναι εντυπωσιακά αθόρυβο και διαθέτει πληθώρα εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης (υδραυλικό τιμόνι, ABS, TCS, ESP, ηλεκτρικά παράθυρα, έξι αερόσακους, κλιματισμό και ένα αυτόνομο σύστημα τηλεματικής σε περίπτωση επειγόντων κλήσεων.

ΕΥΚΟΛΙΑ
Οι εξωτερικές διαστάσεις του C Zero με μήκος στα 3,48 μέτρα και 9 μέτρα κύκλο στροφής κάνουν εύκολη την κίνηση του μοντέλου στα αστικά κέντρα. Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 130 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα είναι εφικτή σε 15 δευτερόλεπτα, ενώ η επιτάχυνση εν κινήσει από τα 60 στα 90χλμ./ώρα είναι μόλις 6 δλ. Η αυτονομία του οχήματος στον μικτό κύκλο φτάνει τα 130χλμ

http://www.citroen.gr/article.aspx?aid=247

Εξίσου εντυπωσιακό μου φάνηκε το Mitsubisi I MIEV, βέβαια λόγω της ιαπωνικής καταγωγής του και της καταστροφής που υπέστη η χώρα είναι αβέβαιο το πότε θα το δούμε στους ελληνικούς δρόμους! Δείτε το πάντως από μακριά...


 

Υπάρχει μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων με ηλεκτροκινητήρα, όπως σας είπα και παραπάνω, μόνο που δεν έχουν φτάσει μέχρι εδώ αλλά λένε πως ΘΑ έρθουν. Δε θέλω να "φάτε μάτια ψάρια" και να γεμίσετε με όνειρα αν ερωτευθείτε κάποιο από αυτά... Για αυτό λοιπόν θα σας τα αναφέρω απλώς και θα κάνουμε όλοι μαζί την προσευχή μας να έρθουν σύντομα από τα μέρη μας!

  1. Chevrolet Volt

  2. Mini Cooper σε ηλεκτρική εκδοσή...

  3. Nissan Leaf

  4. Opel Ampera

  5. Peugeot iOn

  6. Toyota Prius Plug-in

  7. ΒMW Series 1 σε ηλεκτρική έκδοση

  8. Smart for two ηλεκτρικό