Στις 9 Μαρτίου ένας Τορναδόρος από την Κρήτη ενώ έπινε τον καφέ του και δεν είχε τι να κάνει αφού το φανοποιείο του δεν είχε δουλειά είπε να χρεοκοπήσει την Ελλάδα στέλνοντας ένα email ως "στέλεχος τράπεζας" σε ένα blog. Σήμερα σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του και εναντίον άλλων εννέα ατόμων.

Μη νομίζετε πως το συγκεκριμένο μήνυμα "είχε πλάκα", αφού η συντριπτική πλειοψηφία όσων το διάβασε το πίστεψε! Μέσα σε λίγες ώρες μεταφέρθηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού τουλάχιστον 200 εκατομύρια ευρώ από το φόβο της χρεοκοπίας!

Ποιος φταίει; Ναι ο Έλληνας είναι αφελής. Ναι ο Τορναδόρος ήταν ηλίθιος. Την πραγματική ευθύνη όμως την φέρουν τα blogs και οι σελίδες που είδαν αυτό το μέιλ σαν θέμα λαβράκι! Δε μπορούμε να δημοσιεύουμε κάθε τι! Δε γίνεται να ανεβάζουμε κάθε ανοήσια που φτάνει στα χέρια μας μέσω email!... Για μερικές ακόμη επισκέψεις; Και πως χωρίς να το ελέγξουμε πρώτα; Αυτός ο άνθρωπος δεν άφησε-σκοπίμως- κανένα στοιχείο επικοινωνίας πίσω του, ώστε οι παραλήπτες του μηνύματος να επικοινωνήσουν μαζί του και να ελέχξουν κατά πόσο το θέμα ήταν αληθές ή όχι... Όμως δεν δίστασαν να το ανεβάσουν στα site τους και να διαδίδουν μια επερχόμενη χρεοκοπία σαν γεγονός! Ακόμη και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος το ανέβασε στο Zougla.gr!

Αν ήμουν και εγώ κανίβαλος και ακολουθούσα τα χνάρια τους θα ήταν πολύ πιο διάσημο το site μου... Βλέπετε όμως ο Τρυποκάρυδος είναι τόσο μαλάκας που από την πρώτη μέρα πάει με το σταυρό στο χέρι! Φταίνε και αυτοί, αλλά φταίτε και εσείς που τους προτιμάτε!