ΕΣΥ το καταδίκασες και το παράτησες!

Χθες το βράδυ, 10/3 και ώρα περίπου 9 πήγα μέχρι το περίπτερο. Στα φανάρια της Μιχαήλ Πετρίδη(στη Ρόδο), λίγα μέτρα πιο κάτω από το super market Carrefour υπήρχαν σταματημένα 3- 4 αυτοκίνητα, σαν να είχε γίνει ατύχημα. Δεν μπορούσα να δω κάτι αλλά λίγα λεπτά μετά είδα στην δεξιά μεριά του δρόμου, δίπλα από το περίπτερο, μία γάτα να παραπατάει και αίματα να τρέχουν από τη μύτη της!

Προφανώς κάποιος οδηγός την χτύπησε. Και φυσικά, όπως γίνεται συνήθως, δεν σταμάτησε. Επειδή δεν μιλάμε για καμία μεγάλη λεωφόρο, όπου δεν μπορείς ίσως να σταματήσεις για΄τι θα βάλεις σε κίνδυνο την ζωή σου ως άνθρωπος αλλά για έναν δρόμο πολυσύχναστο που τα αυτοκίνητα δεν κινούνται με πάνω από 40 χιλιόμετρα, ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΔΕΞΙΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΤΥΠΗΣΕ, ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΛΑΡΜ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΖΩΟ!

Αλλά βέβαια, δεν μπορείς να βγεις στο κρύο, από τη ζέστη του air condition του αυτοκίνητου για ένα..ψωρόγατο.
Και όλοι όσοι το έβλεπαν, αφού το είδαν όρθι αρκέστηκαν να θεωρήσουν ότι είναι καλά; Δεν έβλεπαν τα αίματα στο πρόσωπό της;

ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ. Ακόμα κι αν η γάτα πετάχτηκε, όπως κάνουν συχνά, φοβισμένες, ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΣ ΕΝΑ ΖΩΟ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΖΕΙ. ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ.
ΑΝ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ, ΒΑΛΤΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΑΝΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

Εσύ λοιπόν που το καταδίκασες και το παράτησες, να σε ενημερώσω ότι το πήγα με τα πόδια, μες στο κρύο στο κτηνιατρείο που βρίσκεται εκεί κοντά της Κικής Πολυχρονά.

Εσύ που το παράτησες οδηγέ και όλοι όσοι το κοιτούσατε απλά από μέσα από τα αυτοκίνητά σας και ούτε ένας σας δεν κατέβηκε έστω να δει τι έχει, να σας ενημερώσω ότι χρειάστηκε 1.5 ώρα φροντίδα από την κτηνίατρο μέχρι να σταθεροποιήσουμε την κατάστασή της.

Επειδή είμαι σίγουρη ότι δεν μπορείτε όλοι εσείς να κοιμηθείτε το βράδυ και σας νοιάζει πολύ αυτό το αδέσποτο γατί σας ενημερώνω για να μην έχετε το άγχος, ότι αρχικά του έβαλαν ορό για να ηρεμήσει από το σοκ.
Στη συνέχεια η γιατρός το εξέτασε και ευτυχώς δεν έχει σπάσει πόδι ή σαγόνι.
Σταμάτησε την αιμορραγία από τη μύτη και του έδωσε παυσίπονα.

Εσείς που γυρίσατε το βλέμμα από την άλλη και δεν είχατε την παραμικρή ευαισθησία να βοηθήσετε το γατάκι ή εμένα έστω που το πλησίασα, να ξέρετε ότι το γατάκι την έβγαλε το βράδυ!
Σήμερα το πρωϊ είναι ήδη καλύτερα, άγριος πάλι γάτος που δεν θέλει και πολλά πολλά.
Όπως φυσικά θα αγχώνεστε κι εσείς, να σας πω ότι δεν έχει φάει ακόμα και αυτό μας ανησυχεί λίγο. Αλλά ελπίζουμε ότι δεν έχει εσωτερικη αιμορραγία και το χτύπημα στο κεφάλι δεν του άφησε νευρολογικά προβλήματα.

Ίσως το χτύπημα να μην ήταν δυνατό όμως θα μπορούσε να έχει πεθάνει από το σοκ, να καταρρεύσει η καρδιά.

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΓΥΡΙΣΑΤΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΑΛΛΟΥ. Βέβαια, είχατε άλλες δουλειές εκεινη την ώρα, πού να λερώσετε τα ρούχα σας με αίμα ή με τα κόπρανά του που άφηνε φοβισμένο, αδύναμο να ελέγξει τον οργανισμό του. Πού να κατέβετε από το αμάξι σας, να το βάλετε μέσα ( α πα πα στο καθαρό το κάθισμα;) και πού να το πάτε σε γιατρό; Ασε που θα σας ζητούσε και να πληρώσετε κιόλας.

Για όλους εσάς που γυρνάτε καθημερινά το κεφάλι, όταν χτυπάτε αδέσποτα ζώα και τα παρατάτε αιμόφυρτα, για κάποιους από εσάς που γκαζώνετε ακόμα και επίτηδες για να χτυπήσετε ένα ταλαίπωρο αδέσποτο και να γελάσετε, για όλους εσάς που έχετε χάσει κάθε ίχνος ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ και δεν βοηθάτε ούτε ένα ζώο,πόσο μάλλον έναν άνθρωπο, σας αφιερώνω τις φωτογραφίες του γάτου Άγγελου (έτσι τον ονομάσαμε), από το δύσκολο χθεσινό βράδυ του.

Επίσης, για να μην αγχώνεστε για το πού θα πάει τώρα, γιατί σίγουρα το έχετε αυτό το άγχος, να σας πω ότι θα τον πάρω σπίτι μου παρότι έχω άλλες 2 γάτες και 3 σκυλιά, θα του δώσω την αντιβίωση που πρέπει να πάρει, θα τον στειρώσω και βλέπουμε σε τι οικογένεια θα δοθεί. Για να μην αγχώνεστε σας το λέω.

Εύχομαι την επόμενη φορά να νοιαστείτε παραπάνω. Γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα βρεθείτε στη θέση των ζώων που τα χτυπάνε αυτοκίνητα και τα αφήνουν αιμόφυρτα, να σπαράζουν...Πότε θα μείνετε κ εσείς αβοήθητος στο δρόμο, γιατί αυτός που θα σας χτυπήσει θα φοβηθεί να αναλάβει τις ευθύνες του, θα φοβηθεί να σας μεταφέρει σε γιατρό, δεν θα θελήσει να λερώσει τα ρούχα του με αίμα ή να χαλάσει τη βραδινή του έξοδο θυσιάζοντας λίγο από το χρόνο του.

Α! Και μην ξεχάσω. Επειδή σίγουρα εσύ που το χτύπησες θες να το βοηθήσεις, θα σου στείλω το λογαριασμό του κτηνιάτρου βρε, μην ανησυχείς. Ή μάλλον όχι. Θα τα πληρώσω γιατί είμαι πλούσια και δεν είχα πού να ξοδέψω τώρα λίγα χρήματα ακόμα! Χαλάλι του του Άγγελου.

Κλειάννα Μαλαματίνα