Ο συγκεκριμένος χώρος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κυνοκομείο, αφού κανένα ζώο δε σιτίζεται και δεν περιθάλπεται εκεί! Τα σκυλιά ζουν πεταμένα ανάμεσα στα μπάζα χωρίς φαγητό και νερό, τρώνε το ένα το άλλο και αναπαράγονται ανεξέλεγκτα σε αυτή τη χωματερή για ζωντανές ψυχές!
Κτηνίατρος, φυσικά και δεν έχει πατήσει στο χώρο ποτέ! Και ναι σε αυτές τις περιπτώσεις που τα ζώα δεν τρώνε τίποτα άλλο εκτός από τις σάρκες και πτώματα, εφόσον οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν πατάνε παρά μόνο ελάχιστες φορές το μήνα, η κτηνιατρική φροντίδα μοιάζει με πολυτέλεια! Φυσικά και τα ζώα αυτά δε θα μπορούσαν να είναι υγιή.
Τα κλουβιά τους, οι φυλακές τους είναι σιδερένιες και σύμφωνα με μαρτυρίες το χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει πολύ χαμηλά φτάνοντας ακόμη και στους -15 βαθμούς Κελσίου. Έτσι πολλά ζώα χάνονται εκτός από τις αρρώστιες και από το τσουχερό κρύο. Βέβαια, αυτό το ζήτημα δεν απασχολεί καθόλου τους υπευθύνους, μια και τα πτώματα τρώγονται από τα υπόλοιπα σκυλιά και εκείνοι είναι ευχαριστημένοι γιατί δεν πληρώνουν για σκυλοτροφές!
Όσο για το νόμο 3170/2003 θέλετε να σας πω που ακριβώς τον γράφουν οι δημοτικές αρχές της Φλώρινας; "Έλα μωρέ! Σκυλιά είναι! Τι σημασία έχει;" , είναι σίγουρα η αγαπημένη τους φράση, ή ακόμη καλύτερα: "Ποιος τα χέζει τώρα τα κοπρόσκυλα;! Μ' αυτά θα ασχολούμαστε τώρα;".