Γράφει η Kat Vonda

27 Απριλίου του 1941 οι Γερμανοί διέταξαν τον τσολιά Κωνσταντίνο, ο οποίος σκοπούσε την ακρόπολη, να κατεβάσει την ελληνική σημαία για να ανεβάσουν την Γερμανική, δηλαδή αυτή που φαίνεται στην εικόνα. Ο Κωνσταντίνος λοιπόν την κατέβασε, τυλίχτηκε με αυτή και πήδηξε από τον Ιερό Βράχο.

Την ηρωική αυτή κίνηση σαμποτάρισαν οι Γερμανοί, λέγοντας ότι ο Κωνσταντίνος πέθανε από έμφραγμα λόγω έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Ευτυχώς όμως, έστω και αργά, ο Κωνσταντίνος Κουκίδης παραδειγματίζει τους Έλληνες νέους.

Μπορεί να πέρασαν 70 χρόνια από τότε, είναι όμως καλό να μάθουμε για την ηρωική αυτή πράξη. Αναρωτιέμαι πάντως αν υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα ήρωες σαν τον Κωνσταντίνο Κουκίδη...

Τρυποκάρυδος: Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο Κουκίδης ήταν μόλις 17 ετών.  Στην Ακρόπολη υπάρχει μνημείο για αυτόν, ωστόσο η πλειονότητα αμφισβητεί ακόμη και πως υπήρξε...  Ίσως, επειδή ήταν πολύ νέος!

Όσο για την απορία σου για το αν σήμερα υπάρχουν ήρωες... Μάλλον σήμερα ήρωας είναι εκείνος που θα γαμήσει τις περισσότερες για ένα μόνο βράδυ και μετά θα πουλάει μαγκιά στα φιλαράκια του...