Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Έβερτ, ύστερα από πολυήμερη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Ο Μιλτιάδης Έβερτ άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, όπου και νοσηλευόταν από τις 10 Ιανουαρίου με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Μαΐου 1939. Υπήρξε πολιτικός με πλούσια αντιστασιακή δράση, είχε διατελέσει δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΝΔ. Αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ και ακολούθησε περαιτέρω σπουδές στην Πληροφορική. Υπήρξε οικονομικός και διοικητικός διευθυντής μεγάλων βιομηχανιών και οργανωτής επιχειρήσεων και τραπεζών. Έχει εργαστεί ως οικονομικός σύμβουλος στην Εμπορική Τράπεζα και ως οικονομικός και διοικητικός διευθυντής στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Το 1957 έγινε μέλος της Νεολαίας της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης και το 1963 ανέλαβε τη διοίκησή της, ενώ μετά την αποκατάσταση της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας, υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Στις 3 Νοεμβρίου 1993 εξελέγη νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπου και παρέμεινε μέχρι τις 21 Μαρτίου του 1997.

Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα για θέματα οικονομίας, αμύνης, ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής. Επιπλέον έχει συγγράψει αρκετά βιβλία, όπως: «Καραμανλής, ο Αναμορφωτής», «Η Ελλάδα στον Κόσμο που έρχεται», «Ειρηνική Επανάσταση για τη Νέα Εποχή».

http://www.gazzetta.gr/