Καθημερινά είναι πλέον τα περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς που καταγγέλλονται από γονείς και μαθητές, και αφορούν δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία της Πάτρας. Ένα νέο περιστατικό που καταγγέλλει σήμερα γονέας, έρχεται να συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί... σε κεντρικό γυμνάσιο της Πάτρας, όταν μαθητές προσπάθησαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο.
Οι προσπάθειες των μαθητών να κλείσουν την πόρτα έγιναν αντιληπτές από τον υποδιευθυντή, ο οποίος ηρθε σε αντιπαράθεση μαζί τους, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία, έπιασε τον συγκεκριμένο μαθητή από τα μαλλιά και του χτύπαγε το κεφάλι στα κάγκελα λέγοντας, πως «αυτός είναι το αφεντικό στο σχολείο και αυτός κάνει κουμάντο».
Όλα έγιναν παρουσία πολλών μαθητών, ενώ για το συμβάν ειδοποιήθηκαν οι γονείς του μαθητή.
Αμέσως έφτασε στο σχολείο ο πατέρας του που είναι οικοδόμος και αναζήτησε τον θερμόαιμο καθηγητή, στον οποίο επιτέθηκε φραστικά, ενώ πήγε με το παιδί του στο ΙΚΑ για να το εξετάσει γιατρός, αφού από τα χτυπήματα είχε ζαλιστεί. Μάλιστα σύμφωνα με τον γονέα, ο μικρός πρέπει να παρακολουθηθεί για 24 ώρες, μήπως και εμφανίσει συμπτώματα ζάλης.
Η οικογένεια του μαθητή είναι ανάστατη και ο πατέρας μιλώντας στο thebest.gr αποκάλυψε, πως πέρυσι ο ίδιος καθηγητής τον είχε ξαναχτυπήσει, ενώ την ίδια στιγμή καταφέρθηκε μιλώντας στην μητέρα του εναντίον του μικρού με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά «να τον στείλεις με τον πατέρα του να κουβαλάει τούβλα»!!!.
Για το γεγονός έχει ενημερωθεί η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, η οποία από αύριο θα ερευνήσει το θέμα, ενώ το ρεπορτάζ θα αναζητήσει την άλλη άποψη τόσο από τον ίδιο τον καθηγητή, όσο και από τους μαθητές, αλλά και την διεύθυνση του σχολείου, η οποία αν και ήταν παρούσα στον περιστατικό, ωστόσο δεν έχει καταφέρει όπως όλα δείχνουν, να ελέγξει την συμπεριφορά του υποδιευθυντή.
Δείτε την καταγγελία του κ. Φώτη Γαλανη γονέα του μαθητή.

πηγη:thebest.gr