Για μένα το πάρε δώσε με τον ΟΤΕ τελείωσε μαζί με το μονοπώλιο του. Δε θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές που ήμουν μικρό κορίτσι και δε μπορούσα να μιλήσω με τις φιλενάδες μου στο τηλέφωνο...
Ερχότανε η μάνα μου σαν κέρβερος και μου άρπαζε το ακουστικό! “Θα πληρώσουμε πολλά στον ΟΤΕ!”, φώναζε... Μεγαλώνοντας απέκτησα ένα είδος αλλεργίας στον ΟΤΕ και τις ακριβοπληρωμένες και πάνω από όλα υπερεκτιμημένες υπηρεσίες του. Ήτανε το απωθημένο μου να μπορώ να μιλήσω επιτέλους στο τηλέφωνο... Αφήστε που ήθελα και σύνδεση στο ίντερνετ και κάποτε ήτανε κ αυτό είδος πολυτελείας!
Τα χρόνια πέρασαν και το μονοπώλιο του ΟΤΕ κατέρρευσε! Για μένα αυτό ήταν γεγονός ιστορικής σημασίας, σαν τη πτώση του τείχους του Βερολίνου ένα πράγμα. Όχι, δεν αστειεύομαι καθόλου, αν ανήκετε στις γενιές που θεωρείτε τις φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες τηλεφωνίας δεδομένες,δε μπορείτε με τίποτα να καταλάβετε τι θέλω να πω...
Πριν  από κάποια χρόνια δε μπορούσα να φανταστώ πως με 25 ευρώ το μήνα θα μπορούσα να κάνω το τηλέφωνο μου σκουλαρίκι, αφού γίνεται να μιλάω απεριόριστα αστικά και υπεραστικά και ταυτόχρονα να γλιτώνω και 15 ευρώ από το λογαριασμό του κινητού Vodafone που έχω, και να έχω 24Μbps σύνδεση στο διαδίκτυο για να είμαι εδώ και να σας γράφω καθημερινά! Πως θα μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο τον καιρό που μου τραβούσε η μάνα το ακουστικό από το αφτί; Κι όμως είναι πραγματικότη τα και όχι όνειρο,ευτυχώς για όλους εμάς!


Και από εκεί που ζούσαμε μια παρωδία γίναμε όλοι στην οικογένεια συνδρομητές HOL και Vodafone και φτάσαμε στο άλλο άκρο... Πήγε και η μαμά εκεί κάτω και έβαλε Vodafone για το σπίτι και μάλιστα το Unlimited και με 15 ευρώ το μήνα το έχει κάνει και αυτή το τηλέφωνο σκουλαρίκι... Το κακό είναι πως όταν δε βρίσκει τις φιλενάδες της στο τηλέφωνο για να μιλήσει αρχίζει να καλεί συνέχεια εμένα! Μαύρο φίδι που με έφαγε!Δεν ξέρω που να κρυφτώ και πως να γλιτώσω! Ζω ένα δράμα, αλλά διαφορετικό αυτή τη φορά... Αφήστε που κάθε φορά που αποφασίζει να με επισκεφτεί και να αφήσει πίσω την όμορφη Ρόδο δεν ξεχνάει την αγαπημένη της συνήθεια. Παλιότερα είχα το πακέτο της HOL που περιελάμβανε και απεριόριστες διεθνείς κλήσεις και μια ώρα δωρεάν προς κινητά (κόστος 32 μόλις ευρώ!). Τότε λοιπόν η μανούλα μου ερχόταν εδώ και ξεφάντωνε... Θυμηθήκαμε όλους τους συγγενείς και φίλους στην Αυστραλία,την Αμερική και όπου αλλού μπορεί να βάλει ο νους σας. Καμιά φορά έκαναν το λάθος να καλέσουν και εκείνοι και αυτή ξεστόμιζε πάντα με υπερηφάνεια: “Κλείσε να σε πάρω εγώ να μη χρεώνεσαι! Κρίμα είναι!” , και αμέσως ξεκινούσε μια τρίωρη τουλάχιστον συνομιλία, στην οποία έπρεπε να θυμηθούν ιστορίες ακόμη και από το νηπιαγωγείο! Για να περιορίσω αυτό το δράμα μετέτρεψα το πακέτο σε Double Play GR,που έχει μόνο απεριόριστες τις εθνικές κλήσεις, αν και πιστεύω πως όταν έρθει και πάλι σίγουρα θα καλέσει το 13844 για αναβάθμιση πακέτου, χωρίς να με ρωτήσει...


(Πατήστε επάνω στους λογαριασμούς για να τους δείτε σε μεγάλο μέγεθος!)

PhotobucketPhotobucketΒέβαια πρέπει να σας εξομολογηθώ κάτι! Παρά το γεγονός πως ήμουν και είμαι 100% ικανοποιημένη από τις υπηρεσίες της HOL και της Vodafone,πρόσφατα έκανα ένα λάθος που το πλήρωσα πολύ ακριβά! Έμενα στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης και πριν κάποιους μήνες μετακόμισα Δυτικά. Έπρεπε λοιπόν να κάνω νέα σύνδεση. Μετά από πολύ μπλα μπλα από το σύντροφο και συγκάτοικο μου έβαλα για λίγο Connx του ΟΤΕ. Νόμισα για λίγο πως αφού ζούσαμε στο 2010 θα απολάμβανα σύγχρονες και οικονομικές υπηρεσίες. Δεν άργησα να καταλάβω το λάθος μου και να τραβάω τα όμορφα μαλλιά μου. Το πρώτο κακό σημάδι ήταν πως κάθε φορά που έβρεχε, είτε δεν είχα καθόλου ίντερνετ,είτε είχα ίντερνετ με συχνά διαλείμματα... Μόνο που εγώ χρειάζομαι σύνδεση στο ίντερνετ για να δουλέψω! Ειδικά οι μέρες που περίμενα 2-3 ώρες μήπως και συνδεθώ, επειδή η βροχή ήταν δυνατή, ήταν καταστροφή για μένα. Λίγο αργότερα ήρθε και ο πρώτος λογαριασμός και παραλίγο να πάθω έμφραγμα. 187,50 ευρώ; Για ποιο λόγο και για ποιες ακριβώς υπηρεσίες; Πολλές φορές μέτρησα την ταχύτητα που είχα και ποτέ δεν ήταν πάνω από 2Mbps, τη στιγμή πουεγώ πλήρωνα για 24! Ήρθε και ο δεύτερος98 ευρώ και το ίντερνετ φυσικά πάντοτε σερνόταν και έπεφτε με τις σταγόνες τις βροχής... Παρατήρησα επίσης πως όταν αυτοί έλεγαν “απεριόριστες κλήσεις”εννοούσαν μόνο προς το δίκτυο του ΟΤΕ, και όλες τις κλήσεις προς τη μητέρα μου που έχει Vodafone τις χρεωνόμουν κανονικότατα! Άρχισα, λοιπόν, να φουσκώνω από το θυμό μου!
PhotobucketΘυμήθηκα επίσης πως στο Oteshop ο υπάλληλος δεν μου έδωσε το ασύρματο router που, έτσι και αλλιώς θα πλήρωνα 30 ευρώ (δεν τα δίνουν δωρεάν όπως η HOL), και μου είπε πως εφόσον έχω από προηγούμενη εταιρία δικαιούμαι μονάχα ένα ενσύρματο και πως τα ασύρματα πηγαίνουν στους συνδρομητές του Connx Tv! Και είχα λοιπόν Connx με το router που μου είχε δώσει κάποτε η HOL!
Ακόμη,εάν θέλεις αναγνώριση κλήσεων στον ΟΤΕ θα πληρώσεις! Μέχρι και τον αναλυτικό λογαριασμό πληρώνεις, εάν και εφόσον θέλεις να ξέρεις που έχεις καλέσει και πόσο κόστισε κάθε κλήση... Πράγματα που είναι δεδομένα για κάθε εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της και τους συνδρομητές της, για τον ΟΤΕ δεν είναι!

PhotobucketΌταν πια φούσκωσα αρκετά από το θυμό μου πήρα τη μεγάλη απόφαση και έσπασα το συμβόλαιο μου μαζί τους. Δε θα περίμενα ένα χρόνο,δεν το άντεχα! Βέβαια, ήξερα πως θα πλήρωνα για αυτό το σπάσιμο του συμβολαίου,αλλά καλύτερα να πληρώσω 1 φορά παρά άλλες 10!
Μέσα σε λίγες μέρες έλαβα με courier ένα ολοκαίνουργιο ασύρματο router, και έπειτα από 2 εβδομάδες είχα επιτέλους ξεφορτωθεί τον ΟΤΕ.

Τα βάσανα μου πια τελείωσαν! Και τώρα πια θα πληρώνω 25 ευρώ το μήνα, δηλαδή 50 ευρώ το δίμηνο όχι και 100 και βάλε ευρώ για υπηρεσίες που δεν αξίζουν το αντίτιμο τους...