Και ήρθε η ώρα να συναντηθούν οι δυο τους!

Πολύ θα ήθελα να ήμουν από μια πλευρά και να κοίταζα...
Την πρόσκληση στο νέο δήμαρχο απηύθυνε ο Μητροπολίτης, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Δεν θα περίμενε κανείς από τον Μπουτάρη να καλέσει τον Άνθιμο στο Δημαρχείο... Το έχει δηλώσει άλλωστε "Δεν τρελαίνομαι από τη χαρά μου δεν έχω κανένα λόγο να πάω να τον δω!" και όμως τον επισκέφτηκε...
(Δείτε τι είπε ο Μπουτάρης για τον Άνθιμο στους Πρωταγωνιστές στο 35.46, όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης τον ρωτάει: "Θα πάτε να τον δείτε;"

Κοίτα να δεις που και πήγε να τον δει, και που τα βρήκανε οι δυο τους!
Το χαμόγελο του Μπουτάρη στη φωτογραφία του δίπλα στον Άνθιμο με κάνει να ξεκαρδίζομαι στα γέλια! Επίσης, διασκεδαστικό είναι το γεγονός πως συμφωνήσαν και έμειναν και οι 2 ευχαριστημένοι!

«Συμφωνήσαμε οι πράξεις του δήμου και της Εκκλησίας να δημιουργούν ένα δίκτυο υποστήριξης ατόμων της πόλης που έχουν ανάγκη. Συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα συσσίτια για τους απόρους. Ο δήμος θα καταργήσει τις δωροεπιταγές, που δίνει στους απόρους κι αυτό το ποσό θα πηγαίνει στην Εκκλησία, διότι η ελεημοσύνη είναι κατ΄εξοχήν πράξη της Εκκλησίας και όχι του δήμου. Ο μητροπολίτης μάς ενημέρωσε για τα οικοτροφεία σπουδαστών που έχει η Εκκλησία και συμφωνήσαμε για το θέμα της αντιμετώπισης ατόμων, που είναι εθισμένα σε ουσίες», είπε ο νέος Δήμαρχος. Αλήθεια κ. Μπουτάρη, ξαφνικά αποκτήσατε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στην εκκλησία, ώστε να καταλήγουν εκεί τα χρήματα για τους απόρους και να αναλαμβάνει εκείνη τη διαχείριση τους; Λυπάμαι για εσάς και τους απόρους της πόλης...

Όσο για το τι δήλωσε ο Άνθιμος...:"Συμφωνώ με όσα είπε ο δήμαρχος, θα αντιμετωπίσουμε τα θέματα με αμοιβαία εμπιστοσύνη, διότι οι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόμαστε είναι οι ίδιοι κι έχουν τις ίδιες ανάγκες. Βλέπω τις προϋποθέσεις πάρα πολύ καλές για συνεργασία και για εξυπηρέτηση του λαού μας. Στα επιμέρους, αν καμιά φορά υπάρχει μία διαφορετική άποψη, και αυτό είναι σεβαστό και είναι μέσα στα ανθρώπινα πράγματα. Κατά τα άλλα, δεν έχουμε τίποτε το οποίο να μας διαιρεί, όλα μας ενώνουν και προπάντων ο λαός και η πόλη της Θεσσαλονίκης με όλες τις ευεργετικές συνέπειες".

Με λίγα λόγια, για να τα βρουν αυτοί οι δύο έπρεπε να την πληρώσουν οι άποροι της Θεσσαλονίκης! Βέβαια, κάποιος αδύναμος έπρεπε να θυσιαστεί!
´Ετσι, λοιπόν, ούτε ο πολιτικός όρκος που προτίθεται να κάνει ο Μπουτάρης ενόχλησε τον Άνθιμο, και ξέχασε να απαιτήσει μια δημόσια συγγνώμη για τις παλιές ατάκες του. Και ακόμη χειρότερα όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πως σχολιάζει τις παλιότερες δηλώσεις του δημάρχου εκείνος απάντησε πως ο δήμαρχος δεν έχει να μετανιώσει για τίποτα!

Ρε παιδιά, μήπως να το πάμε πάλι από την αρχή για να μην έχουμε θύματα;
Εσύ Μπουτάρη πες "Άνθιμε είσαι Μουτζαχεντίν, και Παπά βγάλε τα ράσα ξύρισε το μούσι και κάνε κόμμα αγόρι μου!"
Και εσύ Άνθιμε μπορεί να μη μπορείς να του πεις πια "Δε θα γίνεις Δήμαρχος ποτέ", αλλά μπορείς πάντα να τον αφορίσεις...

Δε θα παίζετε εσείς παιχνίδια σε βάρος των απόρων και των αστέγων!
Και για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους... Χρήματα που δίνονται στην Εκκλησία είναι πεταμένα λεφτά!

Adios amigos!