Θεωρητικά το Υπουργείο Εργασίας είναι ο φορέας που "προστατεύει" τα εργασιακά δικαιώματα όλων μας... Θεωρητικά και μόνο! Στην πράξη δε συμβαίνει όπως αποδεικνύουν χιλιάδες καθημερινά περιστατικά που μας αφορούν, και όπως αποδεικνύει περίτρανα και ο θάνατος του 44χρόνου Αιγύπτιου εργάτη Emad Aziz.

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου ο άτυχος εργάτης...

καθάριζε τα τζάμια του τρίτου ορόφου του υπουργείου. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις εκμετάλλευσης του ανθρώπινου δυναμικού, ο άνθρωπος φρόντιζε κάθε μέρα να είναι τα εξωτερικά τζάμια του κτιρίου καθαρά, χωρίς όμως να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του. Κάθε μέρα ο 44χρόνος ριψοκινδύνευε τη ζωή του, μέχρι που η 19η Νοεμβρίου ήταν και η τελευταία μέρα της ζωής του. Θυσιάστηκε για να μείνουν καθαρά τα τζάμια της κυρίας Υπουργού και των λοιπών... Έπεσε πάνω στο καθήκον, μόνο που δε θα λάβει κανένα παράσημο, μα και αν λάμβανε δε θα ήταν εκεί για να το δει!
Η εταιρία καθαρισμού της οποίας ήταν υπάλληλος, τον είχε ανασφάλιστο, προσπαθούσε όμως να τον παρουσιάσει σαν "υπεργολάβο"...

Στη συνέχεια, επί δυο βδομάδες στο υπουργείο σφύριζαν αδιάφορα κάνοντας πως δεν είδαν και δεν ξέρουν! Αλήθεια κυρία Υπουργέ δεν είχατε ιδέα ποιος σας καθάριζε τα τζάμια; Δεν είχατε ιδέα τι εταιρία είναι αυτή που έχετε βάλει να σας διατηρεί το κτίριο καθαρό; Δεν οφείλατε να γνωρίζατε;
Μόλις σήμερα το πρωί έφτασε στα χέρια μου μια αστεία ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας (http://www.annadalara.gr/2010/12/anakinosi-ipourgiou-ergasias-ke-kinonikis-asfalisis-gia-to-thanato-tou-44chronou-egiptiou/).

Το μόνο που έχω να πω είναι ντροπή!