H ιστορία

Πριν από 124 χρόνια, το 1866 , στην Αμερική ο David McConnell, ένας πλανόδιος πωλητής βιβλίων αποφάσισε ξαφνικά να πουλάει αρώματα όταν είδε πως ο κόσμος δεν νοιαζόταν για τα βιβλία που πουλούσε και πως έβγαλε περισσότερα χρήματα όταν μια μέρα ανακάτεψε ανάμεσα στα βιβλία μερικά μικρά μπουκαλάκια με άρωμα!
Λίγο αργότερα ο πλανόδιος μετατράπηκε σε επιχειρηματία! Ίδρυσε την California Perfume Company, η οποία μετονομάστηκε στη συνέχεια σε Avon. Τη συνέχεια την ξέρετε όλοι, ή τουλάχιστον τη φαντάζεστε... Ο πρώην πλανόδιος άρχισε να κολυμπάει στο χρήμα!


Οι αντιπρόσωποι και τα κέρδη

Ωραία ιστορία θα πείτε... Αισιόδοξη!
Ακόμη πιο αισιόδοξο είναι το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο γίνουν αντιπρόσωποι της εταιρίας που ίδρυσε ο McConnell και να βγάλουν χρήματα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Αυτό κάποιες φορές μπορεί να έγινε από ανάγκη, άλλες φορές κάποιες κυρίες θέλησαν να κάνουν το πάθος τους για τα καλλυντικά επάγγελμα και άρχισαν να ασχολούνται με την Avon, όπως και να έχει αυτή η ενασχόληση τους άφησε κάποια χρήματα στη τσέπη...
Βέβαια, η ιστορία της Avon δεν έχει σταματήσει, και όπως καταλαβάινετε δεν πουλάει πλεον μονάχα αρώματα όπως τον πρώτο καιρό που ο McConnell ανακάτευε το εμπόρευμα με τα βιβλία. Υπάρχουν σήμερα εκατομμύρια αντιπρόσωποι της Avon που έχουν κέρδος από αυτήν.

Τώρα θα αναρωτιέστε τι σημαίνει να είναι κανείς αντιπρόσωπος... Ουσιαστικά δεν έχει να κάνει κάτι τρομερά δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να μιλήσει στου ανθρώπους που γνωρίζει για την Avon. Έτσι μπορεί να αποκτήσει κάποιο εισόδημα , ή να ενισχύσει το ήδη υπάρχον εισόδημα του.

Και πως μπορεί να γίνει κάποιος αντιπρόσωπος; Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσει τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που βρίσκεται στο επίσημο site της Avon τα στοιχεία του και σύντομα κάποιο άτομο που είναι ήδη αντιπρόσωπος θα επικοινωνήσει μαζί του.

Όχι στις δοκιμές στα ζώα!

Σημαντικό είναι πως τα προιόντα της Avon δεν δοκιμάζονται επάνω σε ζώα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Peta! Μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα της χωρίς τύψεις!(http://www.peta.org)

Εκστρατείες ενάντια στον καρκίνο του μαστού και την ενδοοικογενειακή βία!

Επίσης, η Avon έχει ιδρύσει το το Avon Foundation, το Παγκόσμιο Ιδρυμα για τη Γυναίκα. Τα τελευταία 50 χρόνια το Avon Foundation προασπίζει την υγεία και την ποιότητα ζωής των γυναικών μέσα από προγράμματα ενημέρωσης, πρόληψης και θεραπείας με στόχο την εξάλειψη του Νο1 εχθρού της γυναίκας που είναι ο Καρκίνος του Μαστού. Από το 1992 μέχρι το 2009 το Avon Foundation έχει προσφέρει περισσότερα από 725 εκατομμύρια δολάρια σε 50 χώρες παγκοσμίως για την εκπαίδευση, τη διάγνωση, την υποστήριξη και την επιστημονική έρευνα. Στην Ελλάδα η AVON μέσω μίας πολύπλευρης σειράς ενεργειών, υποστηρίζει δυναμικά το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.). Το πλούσιο έργο της εκφράζεται μέσα από την αγορά και χορηγία ενός μηχανήματος έγκαιρης διάγνωσης στην Ε.Α.Ε. καθώς και την αγορά και λειτουργία μίας κινητής μονάδας μαστογράφου τελευταίας τεχνολογίας.
Ακόμη, Το 2004, το Avon Foundation ξεκίνησε την Εκστρατεία "Μιλήστε ενάντια στην οικογενειακή Βία" στην Αμερική, και έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 16 εκατομμύρια δολάρια γι αυτό το σκοπό.Τα χρήματα που συγκεντρώνονται διατίθενται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, προγράμματα επιμόρφωσης, πρόληψης και ενημέρωσης, καθώς και προγράμματα κατά της οικογενειακής Βίας, εστιάζοντας στη βοήθεια προς τα παιδιά που επηρεάζονται, έτσι ώστε να σταματήσει ο κύκλος της Βίας. Στην Ελλάδα η Εκστρατεία Ενάντια στη Βία Μέσα στην Οικογένεια ξεκίνησε τη δράση της το 2009.

Για ανήκετε και εσείς σε λίγο στο δυναμικό της Avon, κάντε κλικ εδώ