ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
«Η Προστασία των ζώων»
(Αρ. έγκρ. πρωτ: 105/30-03-07)
τηλ. 6943906337-6976489349
Χανιά 03.12.2010


ΜΗΝΥΣΗ
ΤΟΥ: Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
ΚΑΤΑ: Μπροκαλακη Γεωργίου, κατοίκου Αργουλιδέ Χανίων

Χθες και περί ώρα 17.00 βρισκόμουν φιλική επίσκεψη σε οικογένεια, της οποίας μέλος ανήκει στους εθελοντές του συλλόγου μας , στην περιοχή Αργουλιδές Χανίων .
Κάποια στιγμή ακούω πυροβολισμούς, βγαίνω έξω και αντικρίζω τον καθού η μήνυση να κρατάει καραμπίνα, κυνηγετική μάλλον, ένα σκυλί αιμόφυρτο πεσμένο κάτω και ακίνητο, το οποίο στην συνέχεια ...


ο Μπροκαλάκης προφανώς νεκρό το τοποθέτησε στο port-bagage του αυτοκινήτου του, ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.
Στο σημείο που πυροβολήθηκε το σκυλί ο Μπροκαλάκης έχει την περιουσία του, το σκυλί ήταν δικό του, αφού βρισκόταν εντός της περιφραγμένης περιουσίας του και το είχε για πάνω από 8 μήνες και από ότι ενημερώθηκα δίπλα μένει η αδελφή του.
Μάρτυρες στο περιστατικό υπήρξαν και άλλοι, οι οποίοι δεν γνωρίζω, αν θα θέλουν να καταθέσουν για το συμβάν.
Αναστατωμένη και σοκαρισμένη από αυτό που είδα μετά από λίγο έφυγα από το σπίτι που είχα επισκεφτεί και έτρεξα αμέσως για να παραλάβω ένα επείγον περιστατικό κτυπημένου από τροχαίο σκυλιού. Σήμερα και πριν σαν καταθέσω την μήνυση, πληροφορήθηκα ότι ο Μπροκαλάκης πριν λίγους μήνες και εντός του 2010 είχε παραλάβει τα κουτάβια που είχε γεννήσει άλλη σκυλίτσα του , την οποία επίσης έχει εξαφανίσει, τα έβαλε σε σακούλα και τα πέταξε ζωντανά σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων.
Με βάσει την ισχύουσα νομοθεσία και ειδικότερα τους νόμους 3170/2003 και 1197/81 ζητάμε την ποινική δίωξη του Μπροκαλακη Γεωργίου καθώς επίσης και την σύλληψή του , αφού συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.
Επίσης ζητάμε η μήνυσή μας να επεκταθεί και στα άλλα καταγγελλόμενα τόσο για την εξαφάνιση του προηγούμενου σκυλιού του όσο και για τα κουτάβια , που πέταξε στον κάδο καθώς και για παράνομη οπλοχρησία.

Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Αναστασία Βυσσίνου- Μπομπολάκη