"Μετά την τελευταία επώνυμη καταγγελία της Σ.Π Στρατιωτικού της 26-10-2010

η οποία και κατήγγειλε το pet shop Άγγελος για πνιγμό άρρωστου ζώου με γυμνά χέρια και πλαστικές σακούλες σκουπιδιών, μπροστά στα εμβρόντητα μάτια της ιδίας και δύο ανήλικων παιδιών και κατόπιν των ενεργειών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από την ίδια, από τον σύλλογο μας αλλά και από όλους εσάς τους Ελληνες αλλά και ξένους φιλόζωους θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έκβαση της υπόθεσης μέχρι στιγμής.


Μετά από το πλήθος καταγγελιών που πραγματοποιήθηκαν μέσω e-mail κυρίως αλλά και τηλεφωνικώς στην κτηνιατρική υπηρεσία και λόγω της μεγάλης έκτασης που πήρε το θέμα στο διαδίκτυο λόγω της απεχθούς και πρωτοφανούς συμπεριφοράς του ιδιοκτήτη του pet shop και χάρη κυρίως στη δική σας ευαισθησία να διαμαρτυρηθείτε , η κτηνιατρική υπηρεσία κάτω από το βάρος των εξελίξεων πραγματοποίησε έλεγχο στο εν λόγω κατάστημα την 03-11-2010.


Κατά τη διάρκεια του ελέγχου η κτηνιατρική υπηρεσία βρήκε τις εξής παραβάσεις:


Η άδεια πώλησης ζώων είχε λήξει την 19-06-2010.

Ο ιδιοκτήτης λοιπόν του καταστήματος από την 19-06-2010 μέχρι και την 3-11-2010 που πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος πωλούσε ζώα χωρίς άδεια.


Δεν υπήρχε βιβλίο εισόδου-εξόδου, δεν υπήρχαν παραστατικά αγοράς ζώων και δεν υπήρχαν ατομικά βιβλιάρια υγείας για κάθε ζώο, δεν υπήρχε ασφάλεια ζώων από κλοπή ,δεν υπήρχε μέριμνα για την μη διαφυγή των ζώων, δεν υπήρχε χώρος απομάκρυνσης για τα άρρωστα ζώα, δεν υπήρχε χώρος άσκησης των ζώων, δεν υπήρχε αερισμός για τα ζώα δεν υπήρχε προστασία από θορύβους.


Σημειώνεται δε ότι το κατάστημα μπορούσε να φιλοξενήσει στα 6 κλουβιά του 2 γάτες και 4 σκύλους το μέγιστο και η ηλικία των ζώων θα έπρεπε να είναι έως 3 μηνών και ο μέγιστος χρόνος παραμονής τους 30 ημέρες.


Με λίγα λόγια είχε ένα μαγαζί στο οποίο υπέφεραν τα ζώα ανεξέλεγκτα όσες μέρες ήθελε, πουλούσε ζώα ενήλικα, χωρίς ούτε ο ίδιος να γνωρίζει την ηλικία τους ,χωρίς κτηνιατρικούς ελέγχους, ( εμβολιασμοί, πιστοποιητικά κλπ) με ένα μαγαζί γεμάτο τύφο ( υπάρχουν δεκάδες γνωματεύσεις ιδιωτών κτηνιάτρων για σκυλάκια και γατάκια που ξεψύχησαν αγορασμένα από το κατάστημά του ), χωρίς εξαερισμό , χωρίς προστασία από τους θορύβους , χωρίς χώρους άσκησης , χωρίς χώρους απομάκρυνσης των ασθενών ζώων.

Αντί για έξι ζώα την ημέρα της καταγγελίας είχε στα κλουβιά του 6 σκυλάκια , 3 γατάκια και 4 κουνελάκια παστωμένα το ένα πάνω στα άλλα παράνομα, όπως αποδεικνύετε, αλλά και όπως πάντοτε έπραττε.


ΤΟ ΔΕ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ ΚΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΩΛΟΥΣΕ ΖΩΑ ΗΜΙΑΙΑ ΟΧΙ ΡΑΤΣΑΣ. ΚΑΙ

ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;;;


…..και όλα αυτά 300 μέτρα από την κτηνιατρική υπηρεσία…………


Δηλαδή στην τελευταία άδεια που του είχε δοθεί την 19-06-2008, τα είχε όλα όσα προαναφέραμε ο Νόμος απαιτεί για τη λειτουργία του καταστήματος και μετά τα κατέστρεψε;;;;;

Γι αυτό και στις απαντήσεις που έδωσε σε όλους εσάς η κτηνιατρική υπηρεσία αναφέρεται η φράση ΔΕΝ ανανεώθηκε η άδεια, ( επειδή δεν υπήρχε).


Η κτηνιατρική υπηρεσία θα ελέγξει κατά πόσο οι παραβάσεις δικαιολογούν την επιβολή διοικητικού προστίμου και ζητεί από τον ιδιοκτήτη να δώσει στοιχεία για το πόσα και ποια ζώα πούλησε κατά τη διάρκεια που δεν είχε άδεια ποιοι είναι οι αγοραστές τους για να προβούν στους αναγκαίους ελέγχους.


ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ.


Σε γραπτή μας ερώτηση που είναι τα 13 συνολικά ζώα ( 5 σκυλιά 3 γατιά και τα 5 κουνελάκια) της βιτρίνας που υπήρχαν κατά την ημέρα της καταγγελίας 26-10-10 , η κτηνιατρική υπηρεσία μας απάντησε ότι η άδειας πώλησης ζώων που δίνεται από αυτή είναι μόνο για σκύλους και γάτες και απαίτησε έγγραφη απάντηση από την ιδιοκτήτρια του pet-shop για την τύχη των ζώων.


Η έγγραφη απάντηση της ιδιοκτήτριας για την τύχη των ζώων την 10-11-10 είναι :


Oτι

  • τις δύο γάτες τις φιλοξενεί στο σπίτι της και περιμένει τον ιδιώτη-ιδιοκτήτη για να επιστραφούν.

  • Την τρίτη γάτα την επέστρεψε στον ιδιώτη- ιδιοκτήτη

  • Τα πέντε σκυλιά τα επέστρεψε στον ιδιώτη-ιδιοκτήτη. Τα σκυλάκια του τα είχε φέρει στο κατάστημα του ιδιώτης στις 28-10-10 την ημέρα της παρέλασης για να τα χαρίσει.

  • Τα κουνελάκια βρίσκονται στο κατάστημα του.


Την 08-10-10 ΟΜΩΣ η κτηνιατρική μας δηλώνει εγγράφως ότι


  • Τα γατάκια φιλοξενούνται στο σπίτι της και τα σκυλάκια της βιτρίνας είχαν δωρηθεί την 1-11-2010, Προφανώς και δεν υπάρχουν παραστατικά όπου να φαίνεται η αγορά , η πώληση ή η δωρεά των ζώων.


ΑΠΟΡΙΑ ….ΤΑ ΣΚΥΛΙΑΚΙΑ ΔΩΡΗΘΗΚΑΝ Ή ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ …


ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;;;


ΜΗΠΩΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΗΜΙΑΙΜΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ;;;;


Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗ ΣΔΟΕ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙ’ΑΥΤΑ.


ΤΕΛΟΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ PET SHOP, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Σ.Π.


TA ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ….


ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ PET SHOP ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΩΛΗΘΟΥΝ ΖΩΑ (ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ).


ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ PET SHOP ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΦΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΑΣΤΕΙΕΣ.


ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ….ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ..."


Φίλοι των Ζώων Δράμας