Κύριοι,

Μετά τις καταγγελίες σας που λάβαμε με ορισμένα e-mail στις 2-11-2010 , επισκέφτηκαν σήμερα, 3-11-2010 το κατάστημα pet shop «Άγγελος» ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Νομαρχίας Δράμας και ο αρμόδιος κτηνίατρος.

Δεν βρέθηκαν σκυλάκια παρά μόνον δύο γατάκια.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Επιθεώρησης διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούσαν τη μη σωστή τήρηση των απαιτούμενων στοιχείων στα βιβλία εισόδου – εξόδου ζώων , στο βιβλίο απολυμάνσεων καθώς και την απουσία ατομικών φακέλων των προς πώληση ή πωληθέντων ζώων.

Λόγω των παραβάσεων αυτών, η Υπηρεσία μας ΔΕΝ ανανέωσε την άδεια πώλησης σκύλων και γατών από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Όσον αφορά το περιστατικό που αναφέρετε, δεν ήταν δυνατόν να βεβαιώσουμε την κακοποίηση ή τη βάναυση θανάτωση του ζώου.

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε, η Κτηνιατρική Υπηρεσία ελέγχει τα καταγγελλόμενα και δεν παρέχει ασυλία σε κανέναν και για οποιονδήποτε λόγο.

Δράμα, 3-11-2010

Δημήτριος Οικονόμου

Διευθυντής Κτηνιατρικής Δράμας

Τρυποκάρυδος: Τι απέγιναν άραγε τα κουτάβια που ήταν προς πώληση; Πωλήθηκαν ή θανατώθηκαν;
Στη θέση τους θα του έβαζα λουκέτο. Θεωρώ τη συγκεκριμένη απόφαση ημίμετρο. Ποιος μας εγγυάται επίσης πως στη συνέχεια, αφού το συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργεί ακόμη, δε θα καταφέρει να πάρει την άδεια να εμπορεύεται ζώα- και ο ιδιοκτήτης θα συνεχίσει να δολοφονεί το "εμπόρευμα";
Και μία ερώτηση! Ωδικά πτηνά εμπορεύεται; Αν ναι δεν υπήρξε ανάκληση της άδειας πώλησης για αυτά;... Ποιος μας λέει πως δεν τα πνίγει όταν δεν τραγουδάνε!