Επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έστειλε ο δήμαρχος του Καστελορίζου Παύλος Πανηγύρης, λόγω της απομόνωσης του νησιού τις τελευταίες μέρες, που αναγκάζει τους Καστελοριζιούς να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την Τουρκία.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Κύριε Πρωθυπουργέ, μας περιβάλλει αγανάκτηση και οργή. Αυτά είναι τα συναισθήματα, τα οποία αισθανόμαστε τις τελευταίες 15 ημέρες. Η επικοινωνία μας με τη Ρόδο γίνεται μέσω Τουρκίας, καθώς και όλες μας οι προμήθειες. Ο λόγος: Η ενέργεια του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας που για διάφορους λόγους σταμάτησε τα τρία επιδοτούμενα δρομολόγια που εκτελούσε το Ε/Γ Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» χωρίς να σκεφτούν να τα αντικαταστήσουν. Αποτέλεσμα να στερηθούμε είδη πρώτης ανάγκης και υποχρεωτικά να τα προμηθευόμαστε από τους γείτονές μας και για να πάμε στη Ρόδο, ακολουθούμε το δρόμο μέσω Τουρκίας.
«Τέτοιες συµπεριφορές εκ µέρους του κράτους µάς κάνουν να αισθανόµαστε πολίτες άλλης χώρας» υπογραµµίζει ο δήµαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης.

http://www.newskosmos.com/

Τρυποκάρυδος: Το όμορφο Καστελόριζο το θυμάμαι ανέκαθεν απομονωμένο... Κατάγομαι από τη Ρόδο και έχω επισκεφτεί αρκετές φορές το νησί. Οι κάτοικοι του είναι ήρωες! Ακροβατούν στη μέση του πουθενά, κάπου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία...
Ο Jeffrey επέλεξε το Καστελόριζο για να μας ανακοινώσει την είσοδο της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ! Γιατί; Εγώ θα τον ρωτούσα το γιατί!
Δεν περιμένω πως θα δοθεί απάντηση στον κ. Πανηγύρη. Είναι πολύ απασχολημένος ο "Πρωθυπουργός" τελευταία με το πως θα καταφέρει να γίνει περισσότερο δημοφιλής, αυτός και η παράταξη του, που δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιου είδους απαντήσεις! Τώρα αν κάποιοι γείτονες βγουν και πουν μια μέρα πως τα Δωδεκάνησα τους ανήκουν μην αναρωτηθείτε το γιατί! Τελευταία ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα και αυτή βλέπει τους πολίτες τους σαν τους τελευταίους πολίτες της χώρας, τους αφήνει πεταμένους κάπου εκεί στα βαθιά νερά του Αιγαίου!
Κουράγιο σε όλους τους κατοίκους του Καστελορίζου!