Την τιμητική του έχει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Μπουτάρης, από την τουρκική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Hurriyet, μετά τις δηλώσεις του περί μνημείου των νεότουρκων που προτίθεται ως δήμαρχος να κατασκευάσει στην Θεσσαλονίκη.

Το πρωτοσέλιδο της σημερινής Hurriyet φιλοξενεί τον Γιάννη Μπουτάρη με αφορμή την συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου όπου μεταξ άλλων ανέφερε ότι θα κατασκευαστούν μνημεία για τους Εβραίους και τους Τούρκους.

Ο τίτλος της Hurriyet είναι "Τουρκικό μνημείο στην Θεσσαλονίκη". Κάτι που προκύπτει από την δεδηλωμένη πρόθεσή του να τοποθετήσει στην πλατεία Ελευθερίας "μνημείο για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες του Ολοκαυτώματος και την Επανάσταση των Νεότουρκων" τονίζοντας παράλληλα πως η πλατεία αυτή ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Μία πρωτοβουλία που σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη έχει σχέση με την αντίστοιχη δυνατότητα των Ελλήνων που πηγαίνουν στην Αγία Σοφία να προσκυνήσουν. Εξάλλου, ο ίδιος δήλωσε ξεκάθαρα στην συνέντευξή του πως "δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αρνούμαστε την Ιστορία γιατί αυτοί οι άνθρωποι έζησαν εδώ".


http://kostasxan.blogspot.com/

Τρυποκάρυδος: Τι να πω εγώ... Τα συμπεράσματα δικά σας!