"Μετά το θέμα με την προσευχή των μουσουλμάνων με ρώτησαν τι θα κάνω για τζαμί. Είπα, εγώ θα φωνάξω τη μουσουλμανική κοινότητα και θα τους πω: Ορίστε, αυτός είναι ο χώρος, χτίστε το τζαμί σας"

Τρυποκάρυδος: Καλά, αλλά θα απαιτήσω και εγώ στην Τουρκία να επαναλειτουργήσει η Θεολογική σχολή της Χάλκης και όλες οι Ορθόδοξες εκκλησίες που εδώ και χρόνια δεν επιτρέπεται να να λειτουργούν! Με αυτήν τη προϋπόθεση το δέχομαι διαφορετικά ΟΧΙ!


"Η περίπτωση Άνθιμου και μερικών άλλων σαν τον Άνθιμο είναι η κλασική που λες: "Παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα αγόρι μου."

Τρυποκάρυδος: Δεν πιστεύω πως κάποιος σκεπτόμενος πολίτης βλέπει θετικά τον Άνθιμο και τις πολιτικές του παρεμβάσεις. Ωστόσο πως νομιμοποιείται ένας δήμαρχος να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους προσβλητικές εκφράσεις απλά και μόνο για να προκαλέσει; Ίσως ο 68χρόνος Γιάννης Μπουτάρης λόγω ηλικίας έχει μπερδέψει την πρόκληση με την πρόοδο. Όχι δεν είσαι προοδευτικός όταν προκαλείς τις αξίες ορισμένων ανθρώπων. Καλά θα έκανε να ρωτήσει μερικούς νεότερους τι πρέπει να κάνει για να φανεί προοδευτικός. Ούτε εμείς πηγαίνουμε κάθε Κυριακή στην εκκλησία αλλά και δεν πάμε έξω από τη Μητρόπολη να πετάξουμε αυγά στον Άνθιμο αν και μπορούμε. Δεν γίνεσαι έτσι "trendy"...


«Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων. Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων» με στόχο «Να έρθουν 300.000 Τούρκοι και 300.000 Εβραίοι να προσκυνούν τα πατρογονικά τους. Πώς πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά; Στις 26 Οκτωβρίου έφυγαν από τη Σαλονίκη 5.000 και πήγανε στην Πόλη. Θα μας πέσει άσχημα να έρχονται και εδώ; Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν -άσε που δεν μπορείς να αρνηθείς την Ιστορία, ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν εδώ»

Τρυποκάρυδος: Μήπως θα προχωρήσει και ένα βήμα πιο πέρα και θα την ονομάσει "Πλατεία Κεμάλ Ατατούρκ"; Κάποιος ξέχασε τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τη γενοκτονία των Αρμενίων εξαιτίας των Νεότουρκων και του Μουσταφά Κεμάλ...


*** Τα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γ. Μπουτάρη το Πτηνό τα βρήκε στο http://tvxs.gr