Τελικά το συμπέρασμα είναι ένα: "Ας πιστεύουμε το εντελώς αντίθετο από αυτό που λένε όσοι βρίσκονται στην εξουσία".
Πριν από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές κανείς δεν έκανε λόγο για κίνδυνο εισόδου της χώρας στο Δ.Ν.Τ, ούτε η Ν.Δ και ο πρώην πρωθυπουργός που εμφανιζόντουσαν λιγότερο αισιόδοξοι σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ που μας έλεγε πως τάχα "λεφτά υπάρχουν", μας μίλησαν για τον κίνδυνο της Τρόικας.
Μετά από λίγο, μόλις ο Γιωργάκης ανέλαβε την εξουσία ακούγαμε για τη φούσκα του σχεδίου των 100 πρώτων ημερών, μετά από το οποίο θεωρητικά θα βλέπαμε φανερή διαφορά στη χώρα.
Λίγους μήνες μετά δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Ο κυριούλης που είχε κάνει σλόγκαν το "λεφτά υπάρχουν" και έλεγε πως το Δ.Ν.Τ οδηγεί τις χώρες στην υπανάπτυξη τελικά έβαλε τη χώρα μου κάτω από τον πέλεκυ της Τρόικας.
Πριν τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ο ίδιος κυριούλης μας έλεγε πως δεν θα ληφθούν νέα σκληρά οικονομικά μέτρα και δεν θα επαναδιαπραγματευθούν οι όροι του μνημονίου. Σήμερα μας μιλάνε για σκληρά νέα μέτρα λιτότητας "επειδή δεν γίνεται διαφορετικά". Όσο για την εργασία; Πέντε απολύσεις και μία πρόσληψη είναι η αναλογία λένε. Η μία πρόσληψη θα γίνει καμία σύντομα, θα το δείτε, επειδή τα λεφτά δεν αρκούν θα πούνε.
Στο δικό μου το μυαλό τρεις λέξεις πλανώνται: ΑΝΕΡΓΙΑ , ΦΤΩΧΕΙΑ, ΝΕΟΙ.
Βλέπετε για τους μεσήλικες και Μαθουσάλες της χώρας "λεφτά υπάρχουν", αφού έχουν φροντίσει να βάλουν λεφτά στην άκρη είτε σε τραπεζικές καταθέσεις, είτε να τα ράψουν βαθιά μέσα στο στρώμα τους. Αυτοί είναι σε θέση επίσης να πουλήσουν και κάποιο ακίνητο (με πισίνα ή χωρίς) και να το μετατρέψουν σε μετρητά για να αντιμετωπίσουν την κρίση (προτεινόμενοι αγοραστές είναι οι Γερμανοί Τουρίστες που επισκέπτονται τα καλοκαίρια την Ελλάδα, μα βρίζουν τους Έλληνες όπως η Μέρκελ).
Όσο για τους νέους... Είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν από ασιτία, αφού αργά ή γρήγορα πολλοί νέοι άνεργοι θα καταλήξουν άστεγοι επαίτες στους δρόμους των πόλεων.

Ο Jeffrey όταν έλεγε πως "Λεφτά υπάρχουν", αλήθεια έλεγε.
Λεφτά υπάρχουν μα όχι για εμάς.