Πολλές είναι οι καταγγελίες οι οποίες καταφθάνουν για τον απερχόμενο δήμαρχο Λιβαδείας Δημήτρη Τσίφη (ο οποίος είναι και τώρα υποψήφιος για τη δημαρχία), που λένε πως έδωσε εντολή σε δημοτικό υπάλληλο να μοιράσει φόλες στα αδέσποτα της περιοχής. Σε περίπτωση που το περιστατικό είναι αληθινό ο συγκεκριμένος κύριος έχει πλήρη άγνοια των ευθυνών του και των νόμων. Ο νόμος 3170 του 2003 που ορίζει τους δήμους ως υπεύθυνους για το τι θα απογίνουν τα αδέσποτα δεν αναφέρει πουθενά το μέτρο της φόλας! Στο εξής ελπίζω να το λάβετε υπόψη σας...
Εκλογές έρχονται, πιστεύω θα το λάβουν υπόψη τους και οι φιλόζωοι πολίτες του δήμου...
Χαλκιδική16/10/2010Προς τον
Δήμο Λιβαδειάς
Γραφείο Δημάρχου
Δημήτρη Τσιφή


Κύριε

Με λύπη μας σας αναφέρουμε πως στο διαδίκτυο κυκλοφορεί πληροφορία που εκθέτει τον Δήμο σας κι εσάς προσωπικά.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει πως ο Δήμαρχος Λιβαδειάς έδωσε εντολή σε υπάλληλο του Δήμου, τον οποίο εφοδίασε και με δηλητηριώδες υλικό, ναμοιράσει δηλητηριασμένα δολώματα στα αδέσποτα που ζουν στην επικράτεια του Δήμου Λιβαδειάς.

Αναμένομε την άμεση ανταπόκριση σας για επικοινωνία μαζί μας, λόγω μεγάλης δημοσιοποίησης του θέματος στην οποία καλούμεθα να ανταποκριθούμε.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων είναι αρμοδιότητα των Δήμων αλλά οπωσδήποτε ο ενδεδειγμένος τρόπος δεν είναι η δολοφονία των ζώων.

Ένας Δήμαρχος που μάλιστα είναι και γιατρός, οφείλει να ενημερώνεται για τους Νόμους και τις υποχρεώσεις του που απορρέουν απ’αυτούς και να εκτιμά και να σέβεται την ζωή σε κάθε μορφή της.

Για την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ελένη Γερνά
Ολυμπιάδα Χαλκιδικής
ΤΚ 57014
Τηλ. 23760 51318
Κιν. 694438320631/10/2010


Περί τα μέσα του μήνα Οκτωβρίου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η πληροφορία πως ο Δήμαρχος Λιβαδειάς Δημήτρης Τσιφής, γιατρός στο επάγγελμα,έδωσε εντολή σε υπάλληλο του Δήμου να μοιράσει δηλητηριασμένα δολώματα στα αδέσποτα που ζουν στην επικράτεια του Δήμου του.
Τα σωματεία της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, απηύθυναν επιστολή προς τον εν λόγω Δήμαρχο, ενημερώνοντας τον για το δημοσίευμα και ζητώντας να τοποθετηθεί για το θέμα.
Δεδομένου ότι ο Δήμαρχος δεν απάντησε στην επιστολή και επειδή τη σιωπή μπορεί να την εκλάβει ο καθένας σαν ομολογία, τα σωματεία της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ νομιμοποιούνται να δημοσιοποιήσουν την πληροφορία.

Είναι γνωστό πως σύμφωνα με τον Νόμο 3170/2003 ΄΄ Ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα συντροφιάς και άλλες διατάξεις ΄΄ οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων που ζουν στην επικράτεια τους.
Ασφαλώς μέσα στην διαχείριση δεν συμπεριλαμβάνεται η δολοφονία των ζώων αυτών, όπως ίσως κατάλαβε ο γιατρός, Δήμαρχος της Λιβαδειάς.
Μέσα στην διαχείριση περιλαμβάνεται η στείρωση, ο αποπαρασιτισμός, ο εμβολιασμός και η φροντίδα του Δήμου για την ευζωία των ζώων και αυτό επέβαλε το καθήκον του κυρίου Δημήτρη Τσιφή να κάνει.

Οι ευαίσθητοι κάτοικοι της Λιβαδειάς και όλοι οι ευαίσθητοι άνθρωποι αυτής της χώρας, καταγγέλλουν το γεγονός και την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του Δημοτικού άρχοντα, την οποία δημοσιοποιούν ώστε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ