Ο Τζανάκης Κωνσταντίνος, ο βοσκός που έβγαλε τα μάτια του σκύλου του και ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, έχει στην κατοχή του 5 γερμανικούς ποιμενικούς.
Όλοι οι φιλόζωοι ζητάμε να του αφαιρεθούν όλα τα σκυλιά, πρωτού βρουν και αυτά τραγικό θάνατο!








Ελούντα 11.11.2010


Προς την

Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νεάπολης Λασιθίου



ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΑΝΑΚΗ ΚΩΝ/ΝΟ

ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3170/2003


Σας είναι προφανώς γνωστή η ειδεχθής και βάρβαρη κακοποίηση ζώου συντροφιάς και συγκεκριμένα ενός σκύλου από τον ιδιοκτήτη του κ. Τζανάκη Κων/νο ( εξόρυξη οφθαλμών με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου , το οποίο κρατούσε στα χέρια του), οποία οδήγησε στην υποχρεωτική ευθανασία του σκύλου.

Η αποτρόπαια αυτή κακοποίηση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο αλλά και του φιλοζωικούς κύκλους της Ευρώπης .

Ο Τζανάκης Κων/νος εκτός από το δύστυχο αυτό ζώο έχει στην ιδιοκτησία του άνω των 5 ποιμενικών σκύλων, τους οποίους έχει μόνιμα αλυσοδεμένους, οι οποίοι , παραμελημένοι εντελώς από τον ίδιο, επιζούν χάριν ελλήνων και αλλοδαπών φιλόζωων της περιοχής , οι οποίοι χορηγούν τροφή , νερό, τα προστατεύουν από τα « τσιμπούρια» το καλοκαίρι κλπ.

Μετά τον θάνατο του ως άνω σκύλου, ο « άνθρωπος» αυτής αντικατέστησε αμέσως το σκυλί με ένα κουτάβι, λίγων μηνών, το οποίο επίσης αλυσόδεσε παρά την πολύ μικρή ηλικία του.

Επειδή η ως άνω εγκληματική συμπεριφορά του Τζανάκη Κων/νου τόσο απέναντι στο άτυχο σκυλί όσο και απέναντι στα άλλα συνιστά βαριά κακοποίηση ζώων και τίποτα δεν αποκλείει την ακόμη πιο βάρβαρη συμπεριφορά του στα ζώα τα οποία ζουν, ζητάμε βάσει του νόμου 3170/2003, άρθρο 12, παρ. 4 να αφαιρεθούν προσωρινά ΟΛΑ τα σκυλιά του και να δοθούν στον Φιλοζωικό Σύλλογο Ελούντας με την επωνυμία PAWS.

Zητάμε επίσης να μην επιτραπεί στον ως άνω να αποκτήσει εκ νέου άλλα ζώα συντροφιάς.


Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

100 ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ