Υψηλούς τηλεφωνικούς λογαριασμούς (στα σταθερά, αλλά και τα κινητά) συνεχίζουν να κάνουν τα μέλη της κυβέρνησης και επιμένουν να χρεώνουν ακόμη και αυτή τη στιγμή το Ελληνικό Δημόσιο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Το παράδειγμα δίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, με λογαριασμό που φτάνει τις 2.530 ευρώ μηνιαίως και ακολουθεί ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης , με λογαριασμό 2.600 ευρώ».
Tα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας του Πολιτικού Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλου, δεν αφορούν έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας του Γραφείου, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος.
Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ότι κακώς δεν προσδιορίστηκε, επακριβώς, στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ότι ο λογαριασμός δεν αφορά έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του Πολιτικού του Γραφείου του (σημειώνεται ότι στο ποσό περιλαμβάνονται συνδέσεις φωνής και δεδομένων).
Όπως επίσης διευκρινίζεται, το ποσό των 1.402,00 ευρώ για πληρωμή σταθερής τηλεφωνίας εμφανίζεται στις σχετικές αναρτήσεις στον ιστότοπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ως ένας ενιαίος λογαριασμός για περίοδο χρήσης ενός μηνός, εξαιτίας τεχνικών λόγων, που δεν αφορούν την αντιπροεδρία της Κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για 32 τηλεφωνικές γραμμές και 2 γραμμές σύνδεσης με το διαδίκτυο και η περίοδος χρήσης που αφορά το ποσό των 1.402,00 ευρώ είναι από 22/10/2009 έως 30/9/2010, δηλαδή, σχεδόν, ένας χρόνος. Το κόστος, δηλαδή, είναι περίπου 4 ευρώ ανά τηλεφωνική γραμμή, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και της παροχής σύνδεσης με το διαδίκτυο.

http://troktiko-blog.blogspot.com/

Τρυποκάρυδος: "Μαζί" τα φάγαμε;