Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους φίλους του Stray.gr για το που βρισκόμαστε.

Όπως γνωρίζετε, την άνοιξη, το σωματείο μας αναγκάστηκε να σταματήσει να αναλαμβάνει νέα περιστατικά λόγω οικονομικού αδιεξόδου που προέκυψε από την ανάληψη των κακοποιημένων ζώων των 2 παράνομων εκτροφείων (Δερβενοχωριων και Αλεποχωριου). Παρόλο που καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια να διαχειριστούμε το πρώτο και να βρούμε οικογένειες για τα περισσότερα ζώα, το δεύτερο στάθηκε μεγαλύτερο εμπόδιο, με νομικές δυσκολίες στο να βρουν μια λύση τα ζώα αυτά. Εν τω μεταξύ τα ζώα αυτά μεγαλώνουν σε ηλικία, κάτι που κάνει την μελλοντική υιοθεσία τους πολύ δυσκολότερη. Κάποια ζώα από αυτά είχαν ήδη σημαντικά επιβαρημένη υγεία από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, με αποτέλεσμα τα κόστη της ιατρικής περίθαλψής τους να αυξάνονται.

Το σωματείο έχει επικεντρωθεί τους τελευταίους μήνες στην προπάθεια εξεύρεσης πόρων για τα ζώα αυτά, προβαίνοντας σε συνεχείς εκκλήσεις και δράσεις για οικονομική βοήθεια, διοργανώνοντας εκδηλώσεις όπως προσκλήσεις σε κέντρα διασκέδασης, σε bazaar βιβλίων και άλλα. Οι εθελοντές έχουν εξαντλήσει τις εκκλήσεις προς φίλους, γνωστούς και υποστηρικτές, αλλά και τις δικές τους αντοχές.

Τα ζώα αυτά ξεπερνούν τα 4.000 Ευρώ κόστος κάθε μήνα. Πολύ μεγάλο ποσό που είναι δύσκολο να καλυφθεί παρά τις προσπάθειες και την μεγάλη συνεισφορά των εθελοντών και φίλων του σωματείου. Χωρίς αυτούς δεν θα ξέραμε τι να κάνουμε με τα ζώα αυτά τους τελευταίους μήνες. Όμως η μηνιαία οικονομική υποχρέωση είναι μεγάλη και συσωρευτική. Φυσικά η πολιτεία δεν έχει καμία πρόταση, πρόβλεψη ή λύση για αυτό. Άρα περιμένουμε την οριστική δίκη που θα καθορίσει την τύχη των ζώων αυτών.

Το σωματείο λαμβάνει εκκλήσεις για δεκάδες νέα αδέσποτα σε κακή κατάσταση, αποτέλεσμα της αδιαφορίας των περισσότερων δήμων στο να εφαρμόσουν το νόμο και να έχουν πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων. Αδυνατεί όμως οικονομικά να τα αναλάβει στην παρούσα κατάσταση. Μπορεί καθένας να καταλαβει τι σημαίνει αυτό για έναν φιλόζωο εθελοντή που δεν μπορεί να βοηθήσει ζώα σε ανάγκη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν και μας βοηθούν γιατί χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε τα ζώα αυτά.

Εμείς συνεχίζουμε με τη δική σας βοήθεια. Τη χρειαζόμαστε πολύ.

Αλλά τη έχουμε ζητήσει τόσες φορές που δεν ξέρουμε πώς να τη ζητήσουμε ξανά.


για το Stray.gr
Η πρόεδρος
Αριστέα Ιωαννίδου