Πέθανε το χταπόδι μέντιουμ του Μουντιάλ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ενυδρείου του Ομπερχάουσεν στη δυτική Γερμανία, όπου βρισκόταν ο Πολ.“Τον βρήκαμε νεκρό σήμερα το πρωί στη δεξαμενή που τον κρατούσαμε. Ήταν κάτι αναμενόμενο, τις τελευταίες ημέρες είχε μικρή κινητικότητα και έτρωγε πολύ λίγο”, δήλωσε υπεύθυνος του ενυδρείου, που φιλοξενούσε τον Πολ. Παράλληλα, διευκρίνισε πως ο θάνατος του οχτάποδου προήλθε από φυσικά αίτια και δεν κατέληξε σε κάποιο πιάτο.

Ο Πάουλ ζούσε στη Γερμανία αλλά έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στους Ισπανούς, προβλέποντας την πορεία των Φούριας Ρόχας ως την κορυφή του κόσμου.

Το ενυδρείο «Zoo Aquarium» της Μαδρίτης προσέφερε αρκετά χρήματα στο «Sea Life Aquarium» της γερμανικής πόλης Ομπερχάουζεν όπου ήταν και η τελευταία κατοικία του, αφού λίγες ημέρες μετά και την τελευταία πρόβλεψη του Πάουλ, «επέλεξε» Ισπανία στον τελικό με την Ολλανδία.
Τελικά, συμφωνία ανάμεσα στα δύο ενυδρεία δεν υπήρξε και ο Πάουλ δεν κατάφερε να γίνει, εκτός από το πρώτο χταπόδι-μέντιουμ, και το πρώτο χταπόδι που παίρνει μεταγραφή.

Τα χταπόδια σπανίως ζουν περισσότερα από δύο χρόνια και για τον λόγο αυτό ο θάνατός του ήταν κάτι που μπορεί να μην το είχε προβλέψει ο Πάουλ, αλλά το είχαν κάνει οι υπεύθυνοι του ενυδρείου.

http://www.newskosmos.com/