Δηλητήρια έχουν σκορπίσει ασυνείδητοι σε διάφορα σημεία του νησιού με αποτέλεσμα να βρίσκουν το θάνατο ανυποψίαστα κυνηγόσκυλα τα οποία περιφέρονται στις περιοχές αυτές μαζί με τα αφεντικά τους, λόγω της κυνηγετικής περιόδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυνηγετικού συλλόγου Ρόδου, μέλος του κατήγγειλε ότι στην περιοχή σκουπίδια Ψίνθου, έχασε ένα κυνηγόσκυλο από δηλητήρια που υπήρχαν εκεί.
Από την πλευρά του ο σύλλογος ζήτησε από τους κυνηγούς να αποφεύγουν την περιοχή και ανακοίνωσε ότι θα προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα η «Ροδιακή» είχε γράψει για ένα ακόμα περιστατικό δηλητηρίασης το οποίο σημειώθηκε στην περιοχή των Φανών όπου τρία κυνηγόσκυλα δηλητηριάστηκαν από άγνωστη ουσία. Ο ιδιοκτήτης τους είχε πάει στην περιοχή για κυνήγι, και μέσα σε ελάχιστη ώρα εντόπισε τα σκυλιά του νεκρά χωρίς να μπορέσει να τους προσφέρει καμία βοήθεια.

Φυσικά δεν είναι η μοναδική περίπτωση δηλητηρίασης σκυλιών, καθώς αρκετά συχνά σημειώνονται τέτοια περιστατικά χωρίς να εντοπίζονται οι υπεύθυνοι και χωρίς να τιμωρούνται. Οι ίδιοι οι κυνηγοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για άλλους κυνηγούς συνήθως των γύρω περιοχών που επειδή θέλουν να δεσμεύσουν ένα συγκεκριμένο χώρο και να μην ενοχλούνται από άλλους, διασπείρουν δηλητήρια για να κρατήσουν μακριά τους υπόλοιπους.

Τις περισσότερες φορές όμως όπως εκτιμούν πρόκειται για ιδιοκτήτη μάντρας ο οποίος θέλει με αυτό τον τρόπο να αποθαρρύνει τους κυνηγούς να πηγαίνουν στην περιοχή για να μένει ο χώρος αποκλειστικά για τα ζώα του.http://rodiaki.gr/article.php?id=62428&catid=1&subcatid=5