Ο Αμερικανός τραγουδοποιός Merle Hazard σατίρισε το χάλι της Ελλάδος στο κομμάτι "Greek Debt Song" και αμέσως ξεσηκώθηκαν οι Ελληναράδες και τα κομματόσκυλα και άρχισαν να τον πυροβολούν.
Το μόνο που τους έμεινε από ολόκληρο το κομμάτι ήταν η χρήση της μελωδίας του "Ποτέ την Κυριακή" του Μάνου Χατζηδάκη, και οι τελευταίοι στίχοι του τραγουδιού:
"Some say that Greece may drop the Euro, the Euro,
the Euro so their products can compete
And if it still is not enough, not enough, not enough,
maybe they can sell off Crete."

Οι εύθικτοι Έλληνες, λοιπόν, νόμισαν πως κάποιος ξένος τους ζητάει να πουλήσουν την Κρήτη για να ξεχρεώσουν. Και έτσι ξεκίνησαν να προβάλλονται σχετικά "ρεπορτάζ" σε κάποια "έγκυρα" δελτία ειδήσεων, και να γράφονται ψηφιακά ουρλιαχτά σε διάφορα blogs και sites!

Αλήθεια κύριοι και κυρίες μου, θα πρέπει να σας υπενθυμίσω για ακόμη μια φορά πως σ' αυτή την κατάσταση οδηγηθήκαμε εξαιτίας των επιλογών που κάνατε επί δεκαετίες την ώρα που στήνονταν κάλπες; Ο Αμερικανός αποφάσιζε για εσάς μήπως; Σταματήστε επιτέλους να υποκρίνεστε και να παριστάνετε τα θύματα!

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά σε όλα αυτά που τραγουδάει ο Merle Hazard...

Oh yes, the Greeks gave us Pythagoras, and Euclid, and Plato, and other wondrous stuff
But balancing their national budget, their budget, their budget, apparently is tough
They used derivatives from Goldman, from Goldman, from Goldman, expenses to postpone
And had to go to France and Germany, and Germany, and Germany, to get a bailout loan

They borrowed short, at a lower rate
Like the Wall Street brokers, we have grown to hate
And when the markets, get into a funk
They won't buy your paper, if it's rated "junk"

The budget problem of the Greeks, of the Greeks, of the Greeks, are a European pain
I hope it doesn't spread to Portugal, Portugal, Portugal, Italy or Spain
The ECB and IMF, IMF, IMF, have applied their expertise
To keep the European Union, from crumbling, from crumbling, just like feta cheese

Let’s hear a little bouzouki!
[Instrumental]

And when the markets, get into a funk
They won't buy your paper, if it's rated "junk"

Some say that Greece may drop the Euro, the Euro, the Euro so their products can compete
And if it still is not enough, not enough, not enough, maybe they can sell off Crete.
And if it still is not enough, not enough, not enough, maybe they can sell off Crete!

Δεν βρίσκω τίποτα αναληθές στους παραπάνω στίχους και δεν θίγομαι. Βέβαια όσοι θίχθηκαν προφανώς είχαν τη μύγα... Άλλωστε δεν πάει για πώληση η Κρήτη αλλά η Δ.Ε.Η, και όχι εξαιτίας του Hazard, αλλά εξαιτίας των επιλογών των Ελλήνων στην κάλπη, όπως σας είπα και παραπάνω! Ποιος είναι η πραγματική απειλή; Ο ξένος ή ο Ελληνάρας; Σκεφτείτε λίγο παρακαλώ!

Βέβαια για τους εύθιχτους Έλληνες που τον κατηγόρησαν μέχρι και πως ασκεί προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, ο τραγουδοποιός άφησε το παρακάτω μήνυμα:

"Για τους ακροατές μου στην Ελλάδα: Είμαι ειλικρινής θαυμαστής της Ελλάδας, του λαού της και της ένδοξης ιστορίας της. Ζηλεύω τον πλούτο της πολιτιστικής σας παράδοσης και είμαι θαυμαστής του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Ευκλείδη, του Πυθαγόρα και του Αριστοφάνη. Το τραγούδι μου για την κρίση του ελληνικού χρέους αφορά μόνο οικονομικά θέματα. Δεν στρέφεται κατά του ελληνικού λαού ή της ελληνικής παιδείας. Να θυμάστε ότι πριν τραγούδησω για τα ελληνικά οικονομικά προβλήματα, είπα πολλά τραγούδια για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μου, των ΗΠΑ. (Για παράδειγμα, αυτά τα τραγούδια: Bailout, Inflation or Deflation?, H-E-D-G-E.)
Δε θέλω να πουλήσει η Ελλάδα την Κρήτη. Αυτό δε θα συμβεί ποτέ. Κατά τη γνώμη μου, μια τέτοια ιδέα θα ήταν παράλογη και αδύνατη. Δε μιλώ πολιτικά ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Κρήτη. Αυτό που σατιρίζω είναι τα λάθη της κυβερνητικής πολιτικής, ποτέ ένα έθνος στο σύνολό του. Και ούτε τραγουδώ πραγματικά σε φυλακές. Και αυτό αστείο είναι. Ό,τι κάνω είναι απλώς σάτιρα."

Βέβαια πιστεύω πως δεν χρειαζόταν ένα τέτοιο μήνυμα... Αγαπητέ κύριε Merle Hazard οι νεοέλληνες δεν έχουν καμμία σχέση με τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Ευκλείδη, τον Πυθαγόρα και τον Αριστοφάνη που θαυμάζετε. Αυτούς που θαυμάζετε ούτε καν τους γνωρίζουν! Απλώς θέλουν να βλέπουν τηλεόραση...